Erdoğan'a saldıran Fransız'dan küstah sözler! "Orhan Pamuk Türkiye'si..."
Türkiye düşmanı bilinen Bernard-Henri Levy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a had bildiren sözlerini eleştirerek "Orhan Pamuk Türkiye'si daha iyisine layık" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” sözleri nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik söylediği “Asıl sen kendin beyin ölümünü bir kontrol ettir.” sözleri Türkiye düşmanlarını rahatsız etti.
Fransa Dışişleri Bakanlığı da Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı bakanlığa çağırarak rahatsızlığını dile getirdi.
Fransız yazardan Orhan Pamuk'lu çıkış
Türkiye düşmanı Fransız yazar Bernard-Henri Levy, Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin yaptığı yorumda, “Erdoğan’ın bakış açısına göre Kürtleri savunmak, muhaliflerini serbest bırakmak, demokrasiye saygı göstermek, uluslararası anlaşmalara ve insan haklarına sadık kalmak, tam bir delilik. Pamuk’un (Orhan Pamuk) Türkiyesi daha iyisine layık.” dedi.
Cezayir asıllı Lawrence!
Cezayir asıllı Fransız yazar Henri-Lévy bölgede emperalizmin sözcülüğünü yapan birisi. Lévy daha önce de PKK/PYD terör örgütünü desteklemişti. Veryansın'daki habere göre, Libya’da, Kaddafi’ye karşı silahlanma çağrısı yaptı. Mısır’da, toplumsal olayların yükselişe geçtiği en kritik dönemde Kahire’de yuvalandı. “Bağımsız Kürdistan benim en büyük hayalim” diyen Henri-Lévy, Kuzey Irak’taki sözde bağımsızlık referandumundan 4 ay önce ise Erbil’e kamp kurdu; Barzani’ye danışmanlık yaptı. Asıl amacını hiçbir zaman gizleyen bir isim olmayan Henri-Lévy, birçok açıklamasında, “Ne yaptıysam büyük İsrail için yaptım” dedi.