• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Rusya'dan ilk açıklama

Yeniakit Publisher
2019-11-14 14:12:00 -
Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Rusya'dan ilk açıklama

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rus Senatör Konstantin Kosaçev, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Washington'da yapılan görüşmenin iki ülkenin S-400 sorununun çözümüne farklı yaklaştığını ortaya koyduğunu belirtti.

"Erdoğan için mesele son derece basit"

Sputnik'e konuşan Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, "Trump-Erdoğan görüşmesi, ikilinin füze savunma sistemleri alımı ve ikili ilişkilere yönelik 'Rus müdahalesi' konularında farklı yaklaşımlar benimsediğini gösterdi. Trump, Türkiye'nin S-400 alımının ülkesi için ciddi zorluklar doğurduğuna ilk kez dikkat çekerken Erdoğan için mesele son derece basit: Kendi sistemleriniz için elverişli koşullar sunun, konuşalım" ifadelerini kullandı.

Konstantin Kosaçev

"Erdoğan, çıkarlarının zarar görmemesi için..."

İkilinin sanki rollerini değiştirdiğini düşünen Kosaçev, sözlerini şöyle sürdürdü:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Erdoğan, pragmatik çıkarlarının zarar görmemesi için ABD ve Batı'nın Rusya histerisine maruz kalmak istemeyen bir iş insanı gibi konuşurken Trump ise Rusya'dan gelen her şeyi kötülük olarak gören bir tutum sergiledi."

"Ankara silah sistemlerini 'olması gereken yer' yerine 'çıkarına uygun yerden' aldığı için ABD'nin Türkiye'ye açık tehdit ve şantajlar da dahil ne kadar büyük ve açık bir baskı uyguladığını görüyoruz" diye devam eden Kosaçev, Türkiye'nin silah sistemlerini hangi ülkeden alacağına kendisinin karar vereceğinin altını çizdi.

Trump, Erdoğan'la ortak basın toplantısı sırasında S-400'lerle ilgili "Türkiye'nin S-400 alımı bizim için ciddi zorluklar ortaya çıkarıyor. Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız. Umuyorum çözmeyi başaracağız. Dışişleri Bakanları ve güvenlik danışmanları S-400 için görüşme yapmaya devam edecekler" demişti.

Erdoğan da, "S-400 sistemi ve F-35 programı başta olmak üzere bu alanda karşılaştığımız sınamaların üstesinden ancak diyalogla gelebiliriz. Sayın Başkan'a şayet istenilen şartlarda teklif verilmesi halinde Patriot satın alabileceğimizi tekrar söyledim ve söylüyorum" karşılığını vermişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Rusya nusaybin in karşısına üst kuruyor.Ermenistan ve suriye rusyanın toprağı oldu.Ermenileri sınıra yerlesrirmesin putin

MEVLUT KALKAN

ALLAH yar ve yardımcımız olsun yinede her şeyin iyisini YÜCE YARADAN. BİLİR .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23