• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan tarihi geceyi anlattı: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım

Yeniakit Publisher
2020-07-13 08:08:00 - 2020-07-13 10:02:23
Erdoğan tarihi geceyi anlattı: Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım

"Ayasofya'nın 86 yıl sonra ibadete açılmasına vesile olan lider" olarak tarihe bir kez daha adını yazdıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik karar sonrası yaşadıklarını ilk kez anlattı. Erdoğan Müslümanları sevince boğan karar için, "Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım" yorumunda bulundu.

Danıştay 10. Dairesi'nin verdiği karar ile Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya, 86 yıl sonra cami statüsünü yeniden kazanarak Müslümanlar için ibadete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay kararının ardından “ulusa sesleniş” konuşması yaparak Ayasofya’yı 24 Temmuz Cuma günü ibadete açmayı planladıklarını duyurdu.

Erdoğan tarihe geçen konuşmasında "bağımsızlık" vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı;

"Ayasofya'nın ibadete açılıyor olması, ülkemizin egemenlik hakkı kullanımından ibarettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı neyse, başkenti neyse, ezanı neyse, dili neyse, sınırları neyse, 81 vilayeti neyse, Ayasofya'nın vakfiyesine uygun şekilde camiye dönüştürülmesi hakkı da odur. Bu konuda, görüş belirtmenin ötesindeki her türlü tavrı ve ifadeyi, bağımsızlığımızın ihlali olarak kabul ederiz."

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılma kararı vatandaşlar arasında büyük sevinçle karşılanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da o tarihi günle ilgili duygu ve düşüncelerini ilk kez paylaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Sabaha kadar uyumadım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o tarihi gecede "Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım" dediği öğrenildi.

Gazeteci Cengiz Er görüşmeye ilişkin sosyal medyada paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Cumhurbaşkanımla konuştum ve ailemizin büyüğü olarak o tarihi Ayasofya nutku için tebrik ettim. Bir de gazeteci sorusu sordum tabii... O gece nasıl uyudunuz? Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım' dedi. Nasıl uyusun ki... Kime nasip olur böyle bir şey?"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muşlu

Ya rab sizi ve sizin gibi ümmetine faydalı kulları çoğaltsın. Biz sizden razıyız sayın başkanım Allah ta sizden razı olsun. Amin

REİS

Böylesi şerefli bir kararın altina imza atmak da sana yaraşırdı Reis..Allah sana hayırlı uzun ömürler versin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23