• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: İsrail'e karşı adımlarımızı atacağız

Yeniakit Publisher
2018-05-22 07:59:00 - 2018-05-22 08:34:50

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Erdoğan: İsrail'e karşı adımlarımızı atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticari ilişkilerin gözden geçirileceğini açıkladı. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul zirvesinde “boykot” için tavsiye kararı alındığını belirten Erdoğan, “Türkiye olarak ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Seçimin ardından bu istikamette adımlarımızı atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gurbetçilerle buluştuğu Bosna Hersek dönüşü uçakta beraberindeki basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi sonrası İsrail’e yaptırım, boykot, tecrit uygulanması konusunda somut adımlar atılacak mı sorusuna cevap veren Erdoğan şunları söyledi;

"Bu hususta İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bunların ürünlerine yönelik bir boykot uygulanması konusunda tavsiye kararı aldık. Temenni ederim ki İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler alınan tavsiye kararı doğrultusunda boykot uygulamasına girerler; neticede oralardan artık herhangi bir ürün alınması da söz konusu olmaz. Tabii ki bizde aynı şekilde bu durumu gözden geçireceğiz. Türkiye olarak orayla olan münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Önümüzde malum seçim var, seçimin ardından bizler de bu istikamette adımlarımızı atacağız.

BAĞIMSIZ SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULACAK

Bağımsız soruşturma komisyonunu kurma kararı verdik. Ama bu tür bir komisyonun kurulmasının da ötesinde, Kosova’da olduğu gibi, Bosna Hersek’te olduğu gibi orada Birleşmiş Milletler’in bir barış gücünün oluşturulması için de tavsiye kararı aldık. Bunun caydırıcı olacağını; İsrail’in, Birleşmiş Milletler güçlerine kurşun sıkmasının kolay olmayacağını düşünüyoruz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23