• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan acı haberi duyurdu: Libya'da şehidimiz var ama karşılığında 100'e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik

Yeniakit Publisher
2020-02-22 21:19:00 - 2020-02-22 22:01:48
Erdoğan acı haberi duyurdu: Libya'da şehidimiz var ama karşılığında 100'e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik

Şehidimiz olduğunu söyleyen ancak rakam vermeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, "Libya'da birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100'e yakın orada, o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, Türk askerinin bulunduğu Libya'daki son durumla ilgili bilgiler verdi.

"Yüze yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik"

İzmir'in Kınık ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lejyoner Hafter'e karşı biz orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabi bir kaç tane şehidimiz var. Bir kaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak." ifadelerini kullandı.

"İstiklal mücadelesi veriyoruz"

"Türkiye'nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir" diyen Erdoğan, "Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz. İmzaları attık. Deniz hukukundan anlamayan, uluslararası hukuktan anlamayan, bu noktada akıl hocası olmayan...bunların durumu bu. Biz neredeyiz? Gayri meşru, ücretli, lejyoner Hafter'e karşı biz orada yönetici kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu'ndan ekiplerimizle beraber oradayız. Mücadeleyi orada sürdürüyorlar. Tabi bir kaç tane şehidimiz var. Bir kaç tane şehidimizin karşılığında yüze yakın orada lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Kardeşlerim şunu hiç bir zaman unutmayacağız, şehitler tepesi boş kalmayacak." dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ayhan sırma

Ha Libya ha Suriye ecdad topraklarındaki kazanımlarımızı korumalıyız, her zaman savaşmaya hazırız.

Ayhan sırma

Şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum acılı ailelerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23