• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Enerjinin yeni üssü Trakya bölgesi

Yeniakit Publisher
2018-06-17 10:38:00 -
Enerjinin yeni üssü Trakya bölgesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 3. nükleer santral için Trakya’yı işaret etti. Doğalgaz, rüzgâr ve güneş gibi kaynakları ile dikkat çeken bölge, yeni santral sayesinde enerji üssü haline gelecek.

BUĞRA KARDAN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın “3. nükleer santral büyük ihtimalle Trakya’da olacak” sözünün ardından gözler bölgenin önemli illerinden Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’ye çevrildi. 

İĞNEADA İLK TERCİH

Japonların yakından ilgilendiği santral için yer arayışları devam ediyor. Bu anlamda Kırklareli’nin İğneada beldesinin adı ön planda. Belde Trakya’nın Karadeniz sahilinde yer alıyor. İğneada stratejik bir bölgede olup buraya İstanbul’dan 3 saatte erişmek mümkün. Gerek Mersin ve Sinop’ta gerek Trakya’da inşa edilecek nükleer santrallerin ülkemiz elektrik enerjisinin minimum yüzde 15’ini karşılayacağı tahmin ediliyor.

HAMİTABAT DOĞALGAZ DEPOSU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kırklareli termik santrali ile de iddialı. Lüleburgaz ilçesine bağlı Hamitabat enerji yatırımları için ideal bir alan. Öyle ki Doğalgaz Termik Santrali burada bulunuyor. Limak Enerji’ye ait santral 1 milyon 400 bine yakın konutu elektrikle buluşturuyor.

TEKİRDAĞ’DA RES AĞIRLIĞI

Tekirdağ’ın enerji üretiminde payı devamlı büyüyor. Örneğin Türk Akımı’nın geçeceği Kıyıköy’de Rüzgâr Enerji Santrali (RES) on binlerce aileye hizmet veriyor. Balabanlı, Sarıkaya, Barbaros da öne çıkan diğer RES’ler.

Şu aşamada su kaynakları elektrik teminine önemli katkı sunuyor. Bu çerçevede Ergene Nehri’nden ve Beşiktepe, Hayrabolu, Çorlu, Muratlı gibi derelerden yararlanılıyor.
Malkara’da ise kömür üretimi yapılıyor. İlçeden giden kömürle pek çok konutun ısınma talebine cevap veriliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23