• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emniyet ekiplerine kritik uyarı: Biz müsaade etmiyoruz ama otogardan çıkınca alanlar var

Yeniakit Publisher
2019-08-22 22:48:00 -
Emniyet ekiplerine kritik uyarı: Biz müsaade etmiyoruz ama otogardan çıkınca alanlar var

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, "Biz otobüslerimize kapasitesinin dışında yolcu alınmasına asla müsaade etmiyoruz ancak otogardan çıkan bazı araçlar otobüsün her yerine yolcu alarak insanların hayatını tehdit ediyor." diyerek yetkililere şöyle seslendi: Polis ve Jandarma ekipleri yolcu otobüslerindeki denetimi arttırmalı."

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

Yaz tatili ve bayram dönüşleri sebebi ile seferlerdeki yolcu yoğunluğunun devam ettiğine dikkat çeken TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, yolculara bazı uyarılarda bulundu.

Yolcu yoğunluğunun çokluğu sebebi ile bazı otobüslerin merdiven basamakları ve Hostes koltuğuna da yolcu aldığını belirten Başkan Özcan, şunları söyledi:

"Biz otogarlarda buna kesinlikle müsaade etmiyoruz. Bazı araçlar seyahate başlamak üzere otogardan ayrıldıktan sonra merdiven basamaklarına ve Hostes koltuklarına da yolcu alıyorlar. Bu durum insanların can ve mal güvenliğini ciddi ölçüde tehdit ediyor. Burada emniyet güçlerine büyük görev düşüyor. Polis bölgesinde polis, jandarma bölgesinde de asker seyahat eden otobüsleri daha sıkı denetlemeli. Kapasitesinin üzerinde yolcu alan otobüsler engellenerek onlara cezai işlem uygulanmalı."

Yolcu yoğunluğunun yaşandığı dönemlerde korsan firmalarda da artış olduğuna dikkat çeken TOFED Başkanı, sözlerine şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Yolcular bir araya gelerek açılan minibüs seferleri ile seyahat ediyorlar. Bu seyahatler otogarlar dışında organize ediliyor. İstanbul Vatan Caddesi'nden korsan otobüs kaldırılıyor. Bu adamlar tek şöfor olarak yola çıkıyor ve minibüsleri bakımlı değil. Bu durum kazalara sebebiyet verebilir. İstanbul Esenler Otogarı'nda 343 kayıtlı firma var. Bu firmaların hepsinde T-1 Belgesi bulunuyor. Yolcularımızdan ricamız T-1 belgesi olmayan firmalardan bilet almamaları yönünde. Otogarlarımızdan kalkan otobüslerde iki şoför bulunur. Bu personellerin SRC'si Psikoteknik ve benzeri belgeleri var. Korsan kalkan araçlarda tek şoför olması ile birlikte hiçbir denetimleri yok."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Belediye otobüslerine 150 kişiyi ayakta tıka basa doldurunca can ve mal güvenliği tehlikeye girmiyorda şehirler arası otobüs yol üzerindeki bi tane garibanı aldı diye mi can ve mal güvenliği tehlikeye giriyor...

Mücahit

Memlekete giderken fazladan yolcu almaktan şöförün yanındaki koridor merdiven basamağında aşağı yukarı 1000 km lik bir yolda bir yolcu vardı. Zavallı adam gece orada oturmak zorunda kaldı. Okuldan ailesi otobüsçü olan bir arkadaşıma bu durumu tenkidi bir gülüşle söyledim o da bir şeymi dedi biz 700 km lik yola ayakta yolcu alıyoruz dedi. Benim bindiğim otobüste adam koridor basamağında uyuyakaldı gece ben biraz erken yattığım için saat 2-3 gibi uyandım , 2 numarada oturuyordum yani adamın hemen solunda. Ona yer verdim. Sonra adamın oturduğu yere ben oturdum o benim koltuğuma geçti. Sonra baktım yanımdaki şöför (2. şöför) meğer direksiyonu alana kadar zannederim uyuyamamış o yüzden kafası aşağı inip çıkıyor direksiyonda ani hareketlerle yön değiştiriyordu. Bunu görünce ben adamı muhabbete aldım. Adamın uyumaması için taramalı tüfek gibi konuşuyordum. Sorular soruyordum farklı bir ses tonuyla ki uykusu dağılsın. 30 45 dk felan geçti. Muavine söyledim bu adam gidici uyuyor diğer şöförü uyandırırmısın dedim. Gitti uyandırdı. Bir süre sonra(20-25dk sonra) 1. şöför geldi. Şöför (otobüsün sahibi) direksiyondaki şöförle biraz konuştu yanlış hatırlamıyorsam serzenişte bulundu. Sonra şöför değişimi için otobüsü durdurmak yerine birde baktım ne göreyim otobüs yaklaşık 40-50 km hızla giderken durmadan yer değiştirdiler. Bunu ailesi otobüsçü öğrenci arkadaşıma anlattım ne var bunu bizde yapıyoruz dedi durursak yolcuları toparlayamıyoruz dedi. Tedbir diye bir şey yok. Can güvenliği özgüvene kalmış. Bunların düzelmesi lazım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23