• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elazığ'daki Berm Gölü turizme kazandırılmayı bekliyor

Yeniakit Publisher
2020-07-10 17:45:29 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Elazığ'daki Berm Gölü turizme kazandırılmayı bekliyor

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Palu ilçesinin Gemetepe köyündeki Berm Dağlarının eteğinde bulunan Berm Gölü doğal güzellikleri ile turizme kazandırılmayı bekliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ AA muhabirine, ilin doğa harikalarından Berm Gölü'nün krater gölü olduğunu söyledi.

2000 rakımlı Berm Dağı'nın eteğinde oluşan gölün doğası, çevresindeki yaylaları ve şelaleri ile ilgi gördüğünü ifade eden Demirdağ, Valilik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak gölde incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Demirdağ, turizme kazandırılması halinde gölün önemli bir konuma sahip olacağını kaydetti.

Köy muhtarı Samet Ersöz de, kalp şeklini andıran Berm Gölünün el değmemiş doğası ve konumu ile eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirtti.

Gölün dışarıdan herhangi bir su kaynağı ile beslenmediğini dile getiren Ersöz, yetkililer tarafından yapılacak çalışma ile gölün turizme kazandırılmasını istediklerini aktardı.

Ersöz doğaseverleri gölü ziyarete beklediklerini belirtti.



Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23