İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve yolsuzluktan para aklamaya kadar pek çok kirli işe bulaşan Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı ‘Siyasal Casusluk’ davasında sıcak bir gelişme yaşandı. 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 3’üncü duruşmasında cumhuriyet savcısı, İmamoğlu dahil 4 sanığın da tutukluluk halinin devamını talep etti.
İstanbul’u hizmete hasret bırakıp belediye kaynaklarını karanlık operasyonlar için peşkeş çeken Ekrem İmamoğlu ve suç ortaklarının yargılandığı davada adalet süreci hız kesmeden devam ediyor. Devletin gizli belgelerini servis etmek ve siyasal casusluk yapmakla suçlanan "Yolsuz Ekrem" ile stratejist ortağı Necati Özkan, gazeteci Merdan Yanardağ ve teknoloji yatırımcısı Hüseyin Gün, 20 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.
Ajansta yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu, stratejist Necati Özkan, gazeteci Merdan Yanardağ ve teknoloji yatırımcısı Hüseyin Gün hakkında ‘siyasal casusluk’ suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 3’üncü duruşmasında cumhuriyet savcısı 4 sanık hakkında karar verdi.
SANIKLARIN TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMI TALEP EDİLDİ
Savcılık ara mütalaasında; iddianamede ve sanıkların dijital inceleme raporlarında yer alan bilgi ve belgelerin devletin güvenliği veya iç ya da dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyle gizli kalması gereken bilgiler olup olmadığı yönünde görüş bildirilmesinin istenmesi, sanıkların üzerine atılı suç bakımından kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunması, atılı suçun vasfı, kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırları, tutuklu kalınan süreyle atılı suç için kanunda öngörülen ceza miktarına göre tutukluluk süresinin ölçülü olduğu, delil toplama işlemlerinin henüz tamamlanmamış olması ve adli kontrollerin bu aşamada yeterli olmayacağının değerlendirilmesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.