• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonomide kas değil kafa gücü gerekiyor

Yeniakit Publisher
2015-03-13 07:41:46 - 2015-03-13 07:41:45
Ekonomide kas değil kafa gücü gerekiyor

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, “Kadının ekonomik hayata katılımını gündemde tutmak önceliğimiz” derken; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni yönetici modeli olarak artık zihin gücü ve becerisinin öne çıktığını vurguladı

Turkcell, Dünya Kadınlar Günü’nü “Türkiye’yi Büyüten Kadınlar Buluşması” etkinliği ile kutladı.

İş, sanat, medya, siyaset dünyası ile akademik camiadan 600 kadın liderin katıldığı etkinlikte konuşan  Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş,  “Kadınlar olarak birlikte gücümüzü daha iyi ortaya koyabiliyor ve birbirimizi dinledikçe her birimizin ne kadar cesur olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz” dedi.

100 BİNE ULAŞACAĞIZ

15 yıldır yürüttüklari Kardelenler projesiyle sağladıkları bursun 100 bine ulaştığını belirten Kocabaş, “İstihdamda kadın girişimciliğinin ve el emeğinin desteklenmesinin büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Girişimci kadınlarımıza TİSVA işbirliğinde mikrokredi sağladığımız Ekonomiye Kadın Gücü (EKG) ile 70 bin kadına ulaştık, 4 yılda 100 bin kadınımıza daha ulaşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşmasında, yeni dünya düzeninde yeni yönetici modelinin çok farklı olduğuna vurgu yaptı.

BİZDE FAZLASIYLA MEVCUT

Dünyada artık kas gücünün bittiğini, kafa gücünün öne çıktığını dile getiren Fatma Şahin,  “O da bizim kadınlarımızda fazlasıyla mevcut. Kadını aklı, potansiyeli ve eğitimi ile ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olarak görüyorum” ifadesini kullandı.

Şimdilerde yüzde 14 olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kadın oranının önümüzdeki dönemlerde siyasi arenada daha fazla kadın yer almasıyla artacağına inandıklarını belirten G. Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Unutulmamalı ki bir cinsiyetin temsil edilebilmesi için mecliste de en az yüzde 25 bandının aşılması gerekiyor. Kadınlar olarak öncü mücadelelerimizden biri de bu olmalı” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23