AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin, “Onları oradan yok etmek için adeta Haçlı anlayışı, şu anda bir ve beraber hareket ederek İsrail’e destek veriyor” dedi.
KARABÜK - Şahin, Ovacık ilçesine bağlı Çukur köyünde katıldığı iftarın ardından yaptığı konuşmada, Filistin’de en son gelen haberlere göre ölü sayısının 400’ü aştığını söyledi. ABD Başkanı Barack Obama’nın İsrail’e ‘öldürün ama az öldürün’ dediğini hatırlatan Şahin, “Bu nasıl bir vicdandır Allah aşkına. Bu nasıl bir insanlık anlayışıdır. ‘İsrail nefsi müdafaa yapıyor’ diyorlar. Asıl nefsi müdafaa halinde olanlar Filistinli Müslümanlar. Onlar yaşama mücadelesi veriyor. Şu anda İsrail’in işgal ettiği topraklar Filistinlilere ait. Şimdi Gazze gibi küçük bir bölgeye hapsolmak durumunda kaldılar” diye konuştu.
EKMEL KOALİSYON ÜRÜNÜ
Cumhurbaşkanlığı sandığını milletin önüne AK Parti olarak kendilerinin getirdiğini, sandıkta halkın 12’den vuracağını da anlatan Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye’de demokrasinin çok daha ilerleyeceğini, artık her şeyin kararını milletin vereceğini kaydetti.
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muhalefet partileri kendi içlerinden bir aday çıkartamadı. Kemal Derviş’in 2014 versiyonu Ekmeleddin İhsanoğlu’nu bir çatı adayı olarak halkın önüne koydular. Hepsini toplasan bir AK Parti etmeyen partiler aday gösterdi. O da çalışmalarını sürdürüyor. Şu anki anketler öyle gösteriyor ki adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi alacak. Kazanma ihtimali yok ama diyelim ki Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı oldu. Bu Çankaya koalisyonudur. Türkiye’de koalisyonlar dönemini yaşadık biz. Çok partili koalisyonlar döneminde Türkiye gelişmedi, yerinde saydı. Koalisyon ortakları birbirleriyle didişti. Birbirlerinden kararname sakladılar.”