• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyanın en önemli sinemacıları 12 Punto’da jüri koltuğuna oturacak

Yeniakit Publisher
2020-07-09 14:09:00 -
Dünyanın en önemli sinemacıları 12 Punto’da jüri koltuğuna oturacak

Geçen yıl Oscar Başkanı John Bailey’nin jüri üyeliğini yaptığı “12 Punto TRT Senaryo Günleri”nin bu seneki uluslararası jüri üyeleri belli oldu. Avrupa Film Akademisi, Cannes Film Festivali ve dünyanın en önemli sinemacılarından oluşan beş isim jüri koltuğuna oturacak. Ayrıca Oscar ödüllü ünlü yönetmen AsgharFarhadi de programda masterclass verecek.

TRT’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği “12 Punto TRT Senaryo Günleri” uluslararası jüri üyeleri belli oldu. 12-18 Temmuz tarihleri arasında 10 farklı ülkeden katılımla 3 ayrı platformda gerçekleştirilecek programda dünya sinemasının önde gelen isimleri bir araya gelecek.

Dünya sinemasının patronları 12 Punto’da

Dünya sinema endüstrisinin önde gelen isimlerinin yer aldığı uluslararası jüri üyeleri arasında; Avrupa Film Akademisi BaşkanıMike Downey(İngiltere), Cannes Film Festivali Cinéfondation Genel MüdürüGeorges Goldenstern(Fransa), Doha Film Enstitüsü CEO’suFatma Hassan Alremaihi(Katar), Saraybosna Film Festivali Endüstri Bölümü DirektörüJovanMarjanovic(Bosna Hersek) ve dünyanın en etkili film satış şirketlerinden FilmsBoutiqueSatış Ajansı DirektörüGaborGreiner(Almanya) yer alacak. 

Oscar ödüllü yönetmenden “Masterclass”

Oscar ödüllü İranlı ünlü yönetmen AsgharFarhadi, sineması, yönetmenliği ve hikâye anlatıcılığı üzerinemasterclassverecek.Cannes gibi festivallerdeki ödüllerinin yanı sıra “Bir Ayrılık” ve “Satıcı” isimli filmleriyle “En İyi YabancıFilm Oscar”ını alanFarhadi’ninmasterclass’ı, 16 Temmuz Perşembe saat 12.00’de 12 Punto Youtube hesabından canlı yayımlanacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kapanış töreni canlı yayınla TRT 2’de

“12 Punto TRT Senaryo Günleri” uluslararası jürisi 18 Temmuz Cumartesi, 12 finalist projenin sunumlarını izleyecek. Online gerçekleştirilecek jüri sunumları neticesinde dört projeye Ortak Yapım, dört projeye ise Ön Alım ödülü verilecek.Ödüller, 18 Temmuz Cumartesi akşamı Feriye’de gerçekleştirilecek kapanış töreninde sahiplerini bulacak. Kapanış töreni TRT2’den canlı yayınla ekranlara gelecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23