Dünyaca ünlü Coldplay grubu solisti Chris Martin Mevlana'dan ilham aldığını söyledi
Rolling Stone dergisine son albümü hakkında röportaj veren dünyaca ünlü Coldplay grubunun solisti Chris Martin Mevlana'dan ilham aldığını ifade etti. Martin, şarkıların üretim aşamasında Mevlana'nın 'Misafirhane' adlı şiirinden ilham aldığını söyledi.
İngiliz rock grubu Coldplay'in solisti Chris Martin, 4 Aralık'ta yayınlanacak 'A Head Full of Dreams' adlı albümünü anlattı. Martin, Rolling Stones dergisine verdiği röportajda, albümün yapım aşamasında Mevlana'nın 'Misafirhane' adlı şiirinden çok etkilendiklerini açıkladı.
Eski eşi Gwyneth Paltrow ile ayrıldıktan sonra zor bir süreç yaşadığını söyleyen Martin, bu zaman zarfında bir arkadaşının kendisine verdiği, varoluşcu terapinin en önemli ismi olan Viktor Frankl'a ait 'Man's Searching for Meaning' adlı kitabı ve Mevlana'nın eserlerini okuduğunu söyledi. Mevlana'nın hayatını değiştirdiğini belirten ünlü rock'çı "Misafirhane adlı şiir, yaşadığın her şeyi kabul etmeni salık veriyor. Hiçbir şeyden kaçmamayı, kötü şeylerin bitip etrafın rengarenk olacağına dair inancını yitirmemeni öğütlüyor." dedi.
Yeni albümlerini 'hippie' olarak tanımlayan solist, daha önce yaptıkları tüm çalışmaların bir yolculuk olduğunu ve bu yolculuğun kendilerini buraya getirdiğini söyledi.
Mevlana'nın 'Misafirhane' şiiri
İnsan kısmı bir misafirhane,
Her sabah yeni birisi gelir.
Bir sevinç, bir bunalım, bir zalimlik,
Aniden farkına varmak bir şeyin,
Hepsi beklenmedik misafir.
Hepsini karşılayıp eyle!
Evini vahşetle süpürüp,
Bütün mobilyalarını boşaltan
Bir kederler kalabalığı bile gelse.
Her geleni alnının akıyla misafir et.
Olur ki yeni bir zevk getirmek için
Boşalttılar evini.
Karanlık düşünce, utanç ve garez,
Hepsini gülerek karşıla kapıda
Ve buyur et içeri.
Minnettar ol her gelene
Kim gelirse gelsin.
Çünkü bunların her birisi
Öte taraftan bir kılavuz olarak gönderildi.