• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-02-29 12:08:00 -
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs açıklaması

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden korkunç bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının 55 ülkeye sıçradğını belirterek risk seviyesinin yüksek'ten 'çok yüksek' seviyesine çıkarıldığını söyledi.

Nerdeyse tüm dünya, binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgını ile endişelenirken, Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan bir açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmeier, yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının yayıldığı alanların gitgide genişlediğini söyledi. Bu salgının kısa bir süre sonra tüm ülkelere yayılabileceğinin altını çizen Lindmeier, hükümetlere ciddi önlemler almaları yönünde çağrıda bulundu.

Bilanço ağır: "Koronavirüs 55 ülkeye ulaştı"

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanan verilere göre Çin'in Vuhan kentinde ilk vakaların ortaya çıkışından bu yana yaklaşık 80 bin kişi virüsten etkilendi, 2 bin 791 kişinin yaşamını yitirdi. Salgın sebebiyle 49 ülkede hastalanan 4 bin 351 kişiden 67 kişinin öldüğünü hatırlatan Dünya Sağlık Örgütü, bugün ise koronavirüs salgınının yayıldığı ülke sayısının 55'e ulaştığını kaydetti.

Risk 'çok yüksek' seviyesinde!

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca koronavirüs riski ile ilgili derecelendirmesini yüksekten 'çok yüksek' seviyesine çıkardı. DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının henüz mümkün olduğunu belirterek tüm ülkelere ciddi önlemler almaları yönünde çağrıda bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23