• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya diken üstünde! Peş peşe açıklamalar: Savaşa hazırız!

Yeniakit Publisher
2019-12-30 13:07:00 - 2019-12-30 13:10:38
Dünya diken üstünde! Peş peşe açıklamalar: Savaşa hazırız!

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Irak'taki Hizbullah Tugayları'nın (Kataib Hizbullah), Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurmasıyla gerilim arttı.

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.

Saldırılar sonucu şu ana kadar 25 kişi öldü, 51 kişi de yaralandı.

ABD'nin hava saldırı sonucu artan gerilimde yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Yeni açıklamalar geldi: Savaşa hazırız

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırı kınanırken, bunun bir "terör eylemi" olduğu belirtildi. Dışişleri sözcüsü Abbas Mousavi, "Bu saldırılarla ABD terörizme güçlü bir destek verdi ve Irak ile Suriye'nin egemenliğini aldırmadı. Bu yasadışı bir eylemdir ve ABD sonuçları için sorumluluğu kabul etmelidir" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklama yapan Irak Hizbullahı ise, ABD ile savaşın olası bir seçenek olduğunu, ve buna hazırlıklı yaptıklarını açıkladı.

Bombalama görüntüleri yayınlandı

İngilizlerin saygın kanalı BBC'nin Nafiseh Kohnavar adlı muhabiri, ABD tarafından düzenlenen saldırının görüntülerini yayınladı.

ABD cephesinden peş peşe açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak'taki koalisyon güçlerine ait bir üsse saldırılmasının ardından yapılan ABD hava saldırılarını İran'a verilen "net bir cevap" olarak nitelendirdi. Pompeo, "Bugün Irak'ta attığımız adım, Başkan Trump'ın da aylardır belirttiği gibi, İran'ın Amerikan askerinin hayatını tehlikeye atması durumunda kendilerine vereceğimiz net bir cevap konusundaki kararlılığımızı göstermektedir" derken, benzer bir olayın tekrarlanması durumunda askeri olarak cevap vermekten kaçınmayacaklarını belirtti.

Pompeo ayrıca, ABD'nin bölgedeki çıkarları için "ilave adımlar" atabileceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise, 5 ayrı hedefe yönelik operasyon düzenlediklerini ve "operasyonların başarılı olduğunu" söyledi: "Operasyonda Irak'ın batısındaki üç hedef ve Suriye'nin doğusundaki iki hedef vuruldu. Saldırılar başarılı oldu. Pilotlar ve uçaklar güvenli bir şekilde üslerine geri döndü. Bugün Başkan'la görüştük, mümkün olan diğer seçenekleri de değerlendirdik. Kendimizi savunmak ve İran'dan ya da milis gruplardan gelen olumsuz davranışları engellemek için gereken her adımı atacağımızı, ek önlemler de atacağımızı belirtmek isterim. "

"Şaka yapmıyoruz, vururuz"

Rusya ve Çin ile Umman Körfezi ve Hint Okyanusu'nda ortak tatbikat düzenleyen İran, "Birçok ülke elbette tatbikatta neler olup bittiğini görmek istiyor. Ancak ortak tatbikatlar şaka değil, biz şaka yapmıyoruz. Tatbikat bölgesindeki her türlü deniz ve hava aracı vurulacak. Bunu daha önce göstermiştik" açıklaması yapmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fetih 630

İT İTİ ISIRMAZ ABD VE İRAN BİRBİRLERİYLE İT DALAŞI YAPARAK YILLARDIR İSLAM ALEMİNİ UYUTUYORLAR O ONDAN ODA DİĞERİNDEN BETER HEPSİDE İSLAMIN VE MÜSLÜMANLARIN BAŞ DÜŞMANLARIDIR ÜMMETE SELAM OLSUN ALLAH (C. C) YARDIMCIMIZ OLSUN MEKKENİN FETHİ ÜMMETE MÜBAREK OLSUN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23