• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dün sövdü, bugün görüştü! Putin’den dikkat çeken adım

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Dün sövdü, bugün görüştü! Putin’den dikkat çeken adım

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da Başbakan Olaf Scholz’un Maliye Bakanı Christian Lindner’i görevden alması sonrası patlak veren siyasi krizin ardından, “Almanya, klasik bir ’muz cumhuriyeti’ oldu” diyerek Almanya ile alay eden Rusya’dan dikkat çeken bir adım geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Aralık 2022'den bu yana ilk kez telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Ukrayna'daki durumun ele alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Putin, bu krizin, NATO'nun, güvenlik alanındaki Rus çıkarlarının göz ardı edilmesi ve Rusça konuşanların haklarının çiğnenmesi ile Ukrayna'da Rusya karşıtı sıçrama tahtasını oluşturma yönünde uzun yıllardır izlediği agresif siyasetinin sonucu olduğunu anımsattı. Putin, Kiev yönetiminin reddettiği müzakerelerden hiçbir zaman vazgeçmediğini ve şimdi de müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu vurguladı. Rusya'nın teklifleri belirli. Olası anlaşmalar, Rusya'nın güvenlik alanındaki çıkarlarını dikkate almalı, yeni bölgesel gerçeklere dayanmalı ve en önemlisi çatışmanın temel nedenlerini ortadan kaldırmalı."

Açıklamada, Rusya ile Almanya arasındaki ilişkilerin de istişare edildiği aktarılarak, "Putin, ikili ilişkilerin, Alman hükümetinin dostça olmayan yaklaşımı sonucunda benzeri görülmemiş şekilde bozulduğunu belirtti. Rusya'nın enerji alanında yapılan anlaşmalardaki yükümlülüklerini her zaman titizlikle yerine getirdiği, Alman tarafının ilgi göstermesi halinde de karşılıklı yarar sağlayan işbirliğine hazır olduğu vurgulandı." ifadelerine yer verildi.

Görüşmede ayrıca, Orta Doğu'daki durumun da ele alındığı kaydedilen açıklamada, Putin'in Scholz'a Rusya'nın bölgedeki gerginliği azaltma ve krize barışçıl çözüm bulma yönündeki girişimleri hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

Açıklamada, Putin ile Scholz'un Aralık 2022'den bu yana ilk kez telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

almanya amerika

ab kurulmasının sebebi amerikanın yükünü hafifletmektiamerikanın masası 1-fransa 2- almanya diğerleri kuklalarr almanya amerikasız bir hiçtir(ne olur fabrikaları sökmeyin diyen 1945 te amerikalılara)ırk asimilasyonuna uğrayan aalmanya 2 milyon alman kadına amerikalı ve rusların tecavüzü

Gültekin

SAVAŞIN MALİYETİ, BARIŞIN MALİYETİNDEN KAT BE, KAT ÇOK FAZLADIR, BUNU GÖREN GERÇEK DEVLET ADAMLARI BARIŞ VE GÜVENLİĞİ SAĞLAMALARIYLA HEM DEVLETLERİNE, HEM DE HALKINA ÇOK BÜYÜK HİZMET YAPMIŞ OLURLAR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23