• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Düğünde takılan takılar kimin hakkı? Mahkemeden dikkat çeken karar

Yeniakit Publisher
2019-11-15 08:51:00 -
Düğünde takılan takılar kimin hakkı? Mahkemeden dikkat çeken karar

Ankara’da enterasan bir olay yaşandı. Yeni evlenen çift takılar konusunda anlaşmazlık yaşayınca mahkemeye başvurdu. Mahkeme ise çok konuşulacak bir karara imza attı. Karara göre “Düğünde takılan altınlar gelinindir”

Yargıtay, düğünde takılan ziynet eşyalarını bozdurarak kendi banka hesabına yatıran kocayı haksız buldu. Yüksek Mahkeme kararında “Düğünde takılan ziynet eşyaları kadına aittir” dedi. Yargıtay’ın kararına konu olan olay Ankara’da yaşandı. Evlendikten bir süre sonra şiddetli geçimsizlik yaşayan M.T ve G.T. maddi ve manevi tazminat talebinde bulunarak, karşılıklı boşanma davası açtı. Ankara 4. Aile Mahkemesinde görülen davada, koca G.T. “Eşimle evlendiğimiz günden beri anlaşmazlıklarımız var. Çok fazla fikir ayrılığı yaşıyoruz. Artık bu evliliğe devam etmek istemiyorum. Boşanmak istiyorum” dedi.

Yerel mahkeme reddetti

Kocasının düğünde takılan ziynet eşyalarını bozdurup kendi banka hesabına yatırdığını söyleyen M.T. “Ziynet eşyalarımı geri istiyorum” ifadelerini kullandı. Koca G.T. “Ziynet eşyalarını bozdururken o dönem eşimin rızası vardı ve geri istemeyeceğini söylemişti” cevabını verdi. Çifti boşayan yerel mahkeme, her iki tarafın eşit kusurlu olduğuna hükmederek maddi ve ma-nevi tazminat ile ziynet alacağına yönelik taleplerini reddetti. Bunun üzerine M.T. kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, düğünde takılan ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesabına yatıran kocayı haksız buldu. Ziynet eşyalarının kadına ait olduğu vurgulanan kararda “Kadının ziynet eşyalarını geri istememek üzere kocasına verdiği, erkek tarafından ispatlanamamıştır. Bilirkişi raporuyla karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçeyle kadının ziynet alacağının reddine karar verilmesi doğru görülmemiştir” denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Zaten düğünde takılan takılar sittin seneden beri geline ait sayılır yargıtayca yeni bişey gibi niye ortaya koydunuz?

Senay

Yanlis karar,erkek tarafi erkege kiz tarafi geline takar ayrica erkek tarafin geline taktigi gelinedir ama dugunde ayri takilanlar goruntulerden tespit edilip erkege verilmelidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23