• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dr. Gültekin, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nin en iyi uygulandığı ülkeleri araştırdı! Kadına şiddette başı çeken ülkeler: Finlandiya, Norveç, Danimarka

Yeniakit Publisher
2019-08-01 15:31:00 - 2019-08-01 15:48:55

TCE'nin en iyi uygulandığı ülkelerde araştırma yapan Dr. Mücahit Gültekin, "Finlandiya tecavüz oranları verilen 50 ülkenin içinde 4. sırada. Danimarka'da her yıl 50 bin kadın tecavüze uğruyor." dedi. Norveç'in başkenti Oslo'da, iki evden birisinde yalnız insanların oturduğunu hatırlatan Gültekin, "Biz neden kadını ve aileyi toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifine dayanan mevzuatlarla şekillendirmeye çalışıyoruz?" ifadesini kullandı.

 Taha Emre Özdemir  Ankara  2012 yılında 5 parametre üzerinden yaptıkları araştırmanın sonucunu paylaşan Dr. Mücahit Gültekin, araştırmalarında 'Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin en iyi uygulandığı ülkelerde kadının durumu nedir?' sorusuna cevap aradıklarını belirterek şunları söyledi:

"2012 yılında Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin en iyi uygulandığı ülkelerde 5 parametre üzerinden bir araştırma yaptık. Finlandiya tecavüz oranları verilen 50 ülkenin içinde 4. sırada. Danimarka'da her yıl 50 bin kadın tecavüze uğruyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, 'bu nasıl bir paradoks?' diye açıklama yaptı."

'Biz niçin bu ülkeleri model alıyoruz?'

"Kadının sadece psikolojik ya da ekonomik anlamda değil fiziksel ve cinsel anlamda çok yüksek derecede şiddet gördüğü ülkelerden bahsediyoruz. Norveç'in başkenti Oslo'ya bakıyoruz, iki evden birisinde yalnız insanlar oturuyor. Biz niçin bu ülkeleri model alıyoruz? Biz neden kadını ve aileyi toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifine dayanan mevzuatlarla şekillendirmeye çalışıyoruz?"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

A.SARI

1-Siyonist akıl emr-i vâki yaptığı için, 2-Türkiye'de kanun yapacak beyinli hukukçular olmadığı için (hepsi beyinsiz olmalı), 3-Koyun misali bi Türk toplumu olduğumuz için (Baş kaldırı sanıyoruz cümleten, tepkimizi sokaklara çıkıp ayan beyan ortaya koymayı), yeter mi? yetsin. Yahu Allah aşkına İstanbul Sözleşmesinin muhteviyatını hiç mi okumadı Ak Partili Adalet Bakanı ve Sn.Başbakan T.Erdoğan (o zaman başbakandı). Hiç mi utanmadınız Allah'dan yahu, " kadın beyanı esas alınır" ne demek demediniz, hani belge hani ispat yükümlülüğü diye sormak demediniz, süresiz nafaka caiz mi diye düşünmediniz. İslâmi açıdan düşünmeseniz bile insani olarak böyle bir şey zulümden farksız diye niçin düşünmediniz imzayı atarken. Heleki elin kominist RUS YETKİLİLERİ BİLE İMZALAMAKTAN KAÇINIP BU SÖZLEŞMENİN TARAFTARI OLMAMIŞKEN, siz ŞAK diye imzalayıp geçtiniz... İlk zamanlar ayyuka çıkmadığı için bilinmiyordu ne menem bişeymiş bu 6284. Şimdi utanacak yüzleri bile kalmadı Ak Partinin, ancak hala sürüncemede bırakma peşindeler. Allah'ın gazabını da unutmuşlar, milletin vebalini de. Yazık be size yazık.. oy alırken hangi sıfatınıza kimliğinize oy vermişti bu millet sizin. S.Başkanı haşa nerdeyse Mehdi ilan etmişti bu millet ki bununla da kalmayıp tüm dünya müslümanlarının lideri konumuna getirmişti insanlık. Görüyoruz ki kapılar ardında neler döndürüyormuşsunuz neler. Şimdi de bir de CEDAW çıktı karşımıza. Bilmediğimiz neler varmış. Bu iki yükümlülük de aileyi çökertme politikaları, ancak düzeltmek için veya kaldırmak için bir irade görememek öyle bir hüsrana sebep oluyor ki halkta, Ak Parti hala uyuşturulmuş beyin gibi hareket ediyor anlamak mümkün değil. Başkanlık elden gidince anlıycaklar anyayı konyayı.

Veysel

İçimiz yanıyorrrr.ahhhhh..ahhhh....Allah ailelerimize şuur-u iman versin.Biz biziz.Bizi başkası yapmaya çalışanlar ya kötü maksatlı yada safdil gafil ahm..k.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23