• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dr. Aydın'dan EYT sorusuna cevap: "Hayattan emeklilik olmaz"

Yeniakit Publisher
2019-12-02 19:19:00 -

Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, "Hayattan emeklilik olmaz." diyerek Türkiye'de emeklilere yönelik eksikliklere dikkat çekti.

Taha Emre ÖZDEMİR   yeniakit.com.tr  "Dünyada emekliler aslında sadece bir işten emekli. Emeklilik demek işten bir emekliliktir. Hayattan emeklilik olmaz." diyen Dr. Aydın, "Bugün 120 bin sivil toplum örgütü var. Gidin, çalışın. Oralarda tecrübenizi devam ettirin. Yani sabah kalktığınızda gidecek bir işiniz yoksa o gün artık siz gerçekten yaşlanmışsınızdır." ifadelerini kullandı.

ABD'de emekliler için yapılan bir köyü ziyaret ettiğini söyleyen Dr. Aydın, şöyle konuştu:

"Amerika Birleşik Devletleri'nde 'güneş şehri' diye bir modeli gezmiştim. Yaklaşık 50 bin emeklinin katıldığı bir çalışma. Sabahları herkes bir işe gidiyordu. Niçin bizde bunlar olmasın? Demek ki önce emekliler kendileri için bir şeyler yapacak."

'Emekli köyleri kurmalıyız'

"Ülkemizde boş araziden çok bir şey yok. Mesela Ankara'nın dışına çıkınca her taraf bomboş. Bir grup oluşturarak mili emlaktan, devletten veya belediyeden bir yerler kiralanabilir. Oraya emekli köyü, sağlıklı yaşam köyü kurulabilir. Sabah işe gider gibi evden çıkın ve oraya gidin. Akşama kadar uğraşın, üretin. Akşam evinize gelin."

'Emeklilerimiz aktif bir yaşam sürmeli'

"Oturarak vakit geçirdiğiniz zaman ekstra bir gelirde elde edemiyorsunuz. Orada ikinci bir gelir elde edilebilir. Çünkü üretiyorsunuz. Demek ki bizim emekli köylerini sağlıklı yaşam köylerini çok daha fazla yaygınlaştırmamız lazım ki emekli grup hem ikinci bir gelir elde etsin hem aktif bir yaşam sürsün."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dalgacı

artık dalga geçmeye başlamışlar

Ufuk tanyildiz

Ulan sen kac yasinda emekli oldun...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23