• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doruk Maden, işçilerinin maaşını 4 aydır vermiyor

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Doruk Maden, işçilerinin maaşını 4 aydır vermiyor

Geçtiğimiz yıllarda emekçilere haklarını vermediği için sık sık grev haberleriyle gündeme gelen Yıldızlar SSS Holdingde aynı rezaletler yaşanmaya devam ediyor. Şirketin bünyesine kattığı Doruk Madencilikte çalışan işçiler aralık ayından beri maaşlarını alamadıkları için Ramazan Bayramını buruk geçirecek.

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz yıllarda emekçilere haklarını vermediği için sık sık grev haberleriyle gündeme gelen Yıldızlar SSS Holding de aynı rezaletler yaşanmaya devam ediyor. Eskişehir Mihalıcçık’ta Yıldızlar SSS Holding’in iki yıl önce bünyesine kattığı Doruk Madencilik’te çalışan işçiler aralık ayından bu beri maaşlarını alamadıkları öğrenildi. 4 aydır maaşlarını ve sendikal haklarını alamayan Doruk Madencilik işçileri, kendilerine verilen tutulmadığı için Ramazan Bayramı’nı buruk geçirecek.

HAKLARIMIZI ALAMIYORUZ

Konuyla görüştüğümüz mağdur işçiler, “Sesimizi duyurabilmek için 25 gündür grevdeyiz. Haklarımızı alamadığımız için işe gitmiyoruz. Verdikleri sözleri tutmuyorlar. Örneğin, önceki gün aralık ayının yarım maaşını yatıracaklarını söylemişlerdi, ancak bu ödemeyi de yapmadılar. Sendikal haklarımızı da ödemediler. 2024 yılının ocak ayından kalan sendikal haklarımız için taksitlendirme yapılmıştı, ancak son taksit olan haziran ayından kalan ödeme hâlâ yapılmadı. 3-4 aydır maaş almadan geçinmeye çalışıyoruz. Birçok arkadaşımız icralık oldu. Şirket, icra nedeniyle kesilen parayı ilgili tarafa yatırmıyor; para ellerinde kalıyor. Sürekli bankalara faiz ödüyoruz, kredi kartlarımız borçla dolu. Şirket yönetimi geldiğinden beri maaşlarımız düzensiz yatıyor. Önce birkaç gün geciktirdiler, zamanla bu gecikmeler arttı. Şu an dört maaşımız içeride. Şirket yetkilileri, “Grevde olduğunuz için çalışmıyorsunuz, o yüzden maaş mı istiyorsunuz?” diyerek mağduriyetimizi görmezden geliyor. Yakın zamanda patron gelip bizimle konuştu ve ödeme sözü verdi, ancak yine hesabımıza para yatmadı. Bu şirket, diğer gelir getiren iştiraklerinde de aynı uygulamayı yapıyor. Emekli olmak istesek muhatap bulamıyoruz, kıdem tazminatımızı alamıyoruz. Dava açsak süreç yıllarca sürüyor, kazansak bile bir üst mahkemeye taşıyarak süreci uzatıyorlar. Sonunda taksit taksit ödemeyi teklif ediyorlar, ancak son raddesine kadar bekletip yine de ödeme yapmıyorlar. Hayatımız son iki yıldır kâbusa döndü. Borç içinde yaşıyoruz, geçimimizi sağlamakta zorlanıyoruz. İki yıldır 250 bin lira kadar borçlandım. Artık haklarımızın verilmesini istiyoruz!” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN İŞLERİ İLLEGAL

Öte yandan akit, 10 Haziran 2024 tarihli nüshasında Yıldızlar SSS Holding’in Türkiye’nin köklü firmalarından KAY Süt’ü İnançlı İşlem Sözleşmesi karşılığında bütün mal varlığını devraldığı fakat devir işlemlerinin ardından ödeme yapmadığını gündeme getirmişti. Akit’in haberinden sonra harekete geçen yetkililer, KAY Süt’e kayyum atamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hulusi

Belliki onlarda chp li butunherseyleri eligal firildak olduguna gore namus durustluk adamlikda atmada mangalda kul komazlar ama butun firildakliklar onlarda.

Mesut

Kütahya gümüş madende önceden isçi ler alacakları alamadı elektrik dağıtım i elinden aldı devlet Osmangazi elektrik dağıtım i bunlar batakci
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23