• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dortmund'da Ortahisar rüzgarı esiyor

Yeniakit Publisher
2016-02-25 17:56:00 -
Dortmund'da Ortahisar rüzgarı esiyor

Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından 10'uncusu bu yıl Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'ne katılan Ortahisar Belediyesi'nin standı ilgi odağı oldu.

Ortahisar Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlarla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 'Bize her yer Trabzon' söyleminin ne kadar doğru bir söz olduğunu burada bir kez daha gördüklerini söyledi.
Stantların gurbetçilerin yanı sıra Almanların da yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirten Başkan Genç, "Gurbetteki vatandaşlarımızın yoğun ilgisini görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bir kez daha 'Bize her yer Trabzon' sözünün olduğunu burada görmüş olduk. Avrupa'da yaşayan, burada ekmeğini kazanan gurbetçilerimizin ayağına Trabzon'u getirerek, bir nevi onların memleket özlemlerini, hasretlerini de gidermiş oluyoruz. Kendi diline ve kültürüne yabancılaşmış olan gençlerimizi de kendi öz kültürleriyle buluşturmuş oluyoruz. Ve onların anavatan Türkiye ile aralarındaki bağları daha da kuvvetlendirmiş oluyoruz" dedi.

Ortahisar Belediyesi standını ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Muhammet Balta, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve ilçe belediye başkanlarına Başkan Genç tarafından bilgi verildi.

DEV KEMENÇEYE YOĞUN İLGİ
Ortahisar Belediyesi'nin katıldığı etkinliklerin maskotu haline gelen dev kemençe, bu etkinlikte de ilgi odağı olmayı sürdürdü. Ziyaretçilerin dev kemençe ile fotoğraf çekilmek için adeta birbiriyle yarıştıkları gözlerden kaçmadı. Ayrıca standı ziyaret eden vatandaşlara içinde Ortahisar'ı tanıtıcı CD, dergi, broşür ve çeşitli hediyelerin yer aldığı Ortahisar Belediyesi çantası hediye edildi. Ayrıca, stantta sergilenen Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim ve Fatih Sultan Mehmet'in balmumu heykellerini ziyaretçiler meraklı gözlerle incelendi.

TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli organizasyonlara katılarak Trabzon kültürünü ve yöresel değerlerini tanıttıklarını söyledi. Yabancı kültürlerle Türk kültürünün birbirlerini tanıması ve farklı kültürler arasında işbirliği ve dayanışma sağlanması açısından bu tür etkinlikleri önemsediklerini kaydeden Genç, amaçlarının Trabzon'a daha çok turist çekmek olduğunu ifade etti.
Başkan Genç, Dortmund etkinliklerinin de bu kapsamda Ortahisar'ın tanıtılması adına çok önemli bir etkinlik olacağını belirterek, "Yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlara katılarak şehrimizin tanıtımı nasıl yapılır, bir kent nasıl tanıtılır, neler ön plana çıkartılır, ziyaretçiler nelere ilgi gösterir gibi pek çok konuda deneyim sahibi olduk. Bunun da katkısını her geçen yıl artan turist sayımızla elde etmiş oluyoruz. Biz turizmin Trabzon'un lokomotif sektörü haline geldiğinin farkındayız. Burada belirtmek istediğimiz bir diğer husus da malumunuz şehrimiz sanayi kenti değil ama turizm açısından çok zengin bir potansiyele sahip. Eşsiz doğası, tabiatı, tarihi eserleri, kültürü ve yaylaları açısından benzersiz bir coğrafyaya sahip. Madem sanayi kenti değiliz biz de turizmden bu açığımızı kapatıp hem işsizliği önleriz, hem de bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmle doğamızı da koruyarak bunu bir lokomotif sektör haline getirebiliriz" diye konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23