• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Yeniakit Publisher
2022-01-14 11:25:00 -
Dolandırıcılar sınır tanımıyor

Terör, salgın, devlet yardımı gibi gündemdeki her olayı kullanarak vatandaşları dolandıran ahlaksızlar, her gün yeni bir oyunla insanların karşısına çıkıyor. Daha önce zincir marketlerin, savcı ve polisin adlarını kullanarak binlerce insanı mağdur eden sahtekârlar, şimdi de devlet kurumlarının logolarıyla vatandaşları sözde maddi yardım yapılacağı vaadiyle tuzaklarına çekiyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hemen her gün yeni bir dolandırıcılık çeşidi çıkmaya başladı. Daha önce insanları zincir marketlerden, “hediye çeki kazandınız” mesajlarıyla çeşitli internet adreslerine yönlendirip kimlik bilgilerini kopyalayarak soyan dolandırıcılar, binlerce vatandaşı da şahsi numaralarını arayıp terörle ilişkileri olduğunu söyleyerek, kendi banka hesaplarına yüklü miktarda paralar yatırtmıştı.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınını da fırsata çeviren ahlaksızlar bir dönem de “Maske kullanmama” cezasını bahane edip, vatandaşları panikleterek ağlarına düşürmüştü. Yine pandeminin yoğun olduğu dönemde gerçekleştirilen kapanma sürecinde “Pandemiden dolayı ailelere bin 500 ile 3 bin 500 TL arasında nakdi yardım dağıtıyorlar” mesajlarıyla birçok insan dolandırıcıların kurbanı olmuştu.

İletişim Başkanlığı'nın adı ve logosuyla dolandırıcılık!

Dolandırıcılar şimdi de devlet kurumlarının logolarını ve isimlerini kullanarak insanları dolandırmaya başladı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın logosunu ve ismini kullanan sahtekârlar, kendilerine yardım edilecekleri vaadiyle ulaştıkları insanların kişisel verilerini, kredi kart bilgilerini isteyerek dolandırmaya başladı.

İletişim Başkanlığı ise vatandaşları bilgilendirmek amacıyla, “İletişim Başkanlığı olarak kurumumuzun adı ve logosu kullanılarak kişisel verilerinizin ve kredi kartı bilgilerinizin talep edildiği herhangi bir girişimimiz yoktur. Güvenliğiniz için bu yönde aldığınız uyarı ve mesajlara itibar etmeyiniz” çağrısında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23