• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğum kontrolünün amacı neslimizi kurutmak

Yeniakit Publisher
2014-12-24 08:09:00 - 2014-12-24 08:06:11
Doğum kontrolünün amacı neslimizi kurutmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler” sözlerine vekillerden ve STK’lardan destek geldi.

UĞUR AVCI / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, “Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü ihaneti yaptılar ve neslimizi kurutma yoluna gittiler” sözlerine destek veren vekiller ve STK temsilcileri, ekonomik kalkınma ve Müslüman bir nesil için genç nüfusa ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Güçlü bir ekonomi ve Müslüman bir nesil için doğum kontrolü uygulamasının yanlış olduğuna vurgu yapan vekiller, Türkiye’nin geleceği için donanımlı bir genç nesle ihtiyacı olduğunu kaydetti.

“3 ÇOCUK TOPLAM NÜFUSU DENGEDE TUTAR”

Yeni Akit’e konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, “Dünyanın en önemli varlığı insandır. Ülkelerin en değerli varlığı ise nitelikli ve eğitilmiş insandır. Avrupa’da yaşanmakta olan problemlerin büyük bir kısmı genç nüfuslarının azalmasından kaynaklanıyor. Bizim nüfusumuzda da son yıllarda böyle bir tehlike baş göstermeye başladı. Övünmekte olduğumuz genç nüfusun, doğum oranının düşmüş olması nedeni ile giderek azalacağı öngörülüyor. Yapılan istatistikler üç çocuğun toplum nüfusu dengede tuttuğunu gösteriyor. Nüfusumuzu artırmak istiyorsak, üçten fazla çocuk konusunda toplumun duyarlı olması lazım” dedi.

“PETROL KUYULARINA BETON DÖKMEK GİBİ”

Fransa ve ABD toplumunda çok çocuklu ailelerin sayılarının yükseldiğini söyleyen Badak, “Birçok gelişmiş ülke genç nüfusun öneminin farkında, bizim de bu konuda bilinçli hareket etmemiz gerekir. Ülkemizde tabii kaynaklarımız sınırlı, ülkemizi, nitelikli insan kaynağımızla, nüfusumuzla zenginleştirerek kalkındırabiliriz. Bu sebeple nüfusu dengede tutmak için azaltmaya yol açan engelleri ve zihniyeti ortadan kaldırmalıyız. Doğal kaynakları yetersiz olan bütün ülkelerde sert nüfus planlamaları ülkelerin gelecekteki zenginlik kaynaklarını yok etmektedir. Sert nüfus planlaması petrol kuyularına beton dökmek gibi bir anlam ifade eder” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÜÇ ÇOCUK ŞART”

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir konu ile ilgili olarak, nüfus planlaması, doğum kontrolü adı altında Türkiye’nin genç nüfusa sahip olmasının engellenmeye çalışıldığını söyleyerek, “Türkiye’nin dinamikleri daha fazla nüfusu barındırabilecek kapasiteye sahip. Ülkemizde yer altı kaynaklarının sınırlı olmasından dolayı genç nüfusun verimine ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye’deki kalkınma hamlesinde genç nüfus çok önemli bir yer tutmaktadır. Avrupa ve dünya yaşlanmakta, biz bu düzenin dışına çıkmak istiyoruz. Neslin devamı için çocukların sayısının ortalama üç olması gerekmekte. Bizim düşüncelerimiz 1-2 yıllık değil, 40-50 yıllık bir süreyi kapsamakta. Cumhurbaşkanımızın sözlerini bu noktada sahipleniyoruz. Genç nüfusumuzun artmasıyla ülkemizin diğer milletlerden daha müreffeh, daha kalkınmış bir konuma kavuşacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“AİLELERE ÇOCUK YAPIN TELKİNİ”

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan da “Nüfus bilimcileri nüfusu dengede tutmak için ailelerin en az iki çocuğa sahip olması gerektiğini söylüyor. Ülkemizde genç nüfusun azalmakta olduğunu bilmekteyiz. Bu bağlamda ailelere herhangi bir kısıtlamada bulunmadan, sağlık çerçevesinde bakabilecekleri kadar çocuk yapmaları telkininde bulunuyoruz. Kadınların psikolojik açıdan yıpranmamaları için 2 yıl ara vermeleri kaydıyla, ekonomik imkânları ölçüsünde, ailelerin diledikleri kadar çocuk yapmalarının uygun olduğu düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK SEBEBLERDEN DOLAYI YAPILIRSA HARAM”

Doğum kontrolünün dini boyutunu aktaran Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak ise, doğum kontrolünün İslami ve fıkhi açıdan kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Peygamber Efendimiz, ‘Evleniniz çoğalınız. Ben sizin neslinizden iftihar ederim’ diyor.Bu sözleri görmezden gelerek geçim sıkıntısı veya başka nedenlerden dolayı doğum kontrolüne yönelmek caiz değildir. Her çocuk kendi rızkıyla doğar ve öyle yaşar. Ekonomik endişelerden dolayı doğum kontrolü yapmak haramdır. İslami değerlerin dünyada hâkim kılınabilmesi için, Müslüman genç neslin sayısının artması gerekmektedir. Bizim görevimiz; yeni neslin dinine, milletine sahip çıkacak bir noktaya gelmesine projeler geliştirerek destek olmaktır” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23