• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğalgaza zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı!

Yeniakit Publisher
2019-09-27 12:05:00 - 2019-09-27 14:02:24
Doğalgaza zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul depreminin ardından enerji altyapılarında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek fiyatlar için "Kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki deprem sonrası enerjideki durum hakkında bilgi veren Dönmez, "Dün orta şiddetli bir deprem yaşadık. Enerji altyapılarımızda herhangi bir sorun yaşamadık. Boğaziçi Elektrik Dağıtım'da 22 bölgede kesinti oldu, sensörlerin devreye girmesinden kaynaklı. Bir sorun olmadığı anlaşılınca elektrikler verilmiş oldu. Doğal gazda da sorun yaşamadık. Doğal gaz fiyatlarında kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacak." dedi.

Dönmez'in açıklamalarından satır başları:

"Bazen ocağında vatandaşımız yemek pişiriyor olabilir, gaz kesildi gaz geldiğinde doğal gaz sızması söz konusu olabilir. Deprem geçer geçmez vanaların kapatılması lazım. Elektrikte merkezi şartelin söndürülmesi lazım. Biz şebeke bazında gerekli tedbirleri alıyoruz. Binaların içinde müdahaleyi vatandaşların yapması gerekiyor.

"Doğalgaz arzında sıkıntı yok"

Depolar sayesinde doğal gazda arz sıkıntısı yok. Tuz Gölü'nde işletmeye alınan 600 milyon metreküplük bir depomuz var. Bir de temeli geçen aylarda atılan bir proje başlattık. O bitince 2023 -2024 gibi Tuz Gölü'nde 5,4 milyar metreküplük depo kapasitesine ulaşacağız. Silivri'de hedef 4,6 milyar metreküpe ulaşmak. Hedefimiz yüzde 20'sini depolamak. Elektrikte de bir miktar arz fazlamız var. İhraç etmek için çalışıyoruz. Irak'la görüşmelerimiz var.

"Kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacak"

Doğal gazda ve petrolde ülkemiz dışa bağlı. Dışarıdan aldığımız ürünü dövizle alıyoruz. Kontrol edemediğimiz bir mekanizma var. Petrol fiyatlarına bağlı olarak gelişiyor. Bugünkü petrol fiyatlarının 6 ay sonra doğal gaz fiyatlarına yansıdığını görüyoruz. Maliyetler değiştikçe tarifelere yansıyacak. Doğal gaz tarafında BOTAŞ fedakarlık yaparak süreci yönetmeye çalışıyor. Kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacak. Uluslararası oluşan fiyatlardan etkileniyoruz. Rafineriler bu fiyatlardan ham petrolü alıyorlar. Fiyat duyarlılığından daha az etkilenmek için enerji ürünlerini verimli kullanılmalı."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hülya

havalar soğuyup da kombiler yanınca göreceğiz faturaları.Şimdilik zam yokmuş.Demek ki zam olacak.

Tabii Gaz

İndiri yok mu? Kazık bu fiyatlar. Bende bakan maaşı ile geçinmek istiyorum!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23