• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğalgaz fiyatlarına yansıma olmayacak

Yeniakit Publisher
2015-03-27 07:16:46 - 2015-03-27 07:16:45
Doğalgaz fiyatlarına yansıma olmayacak

Doğalgaz fiyatlarında mevcut durumun korunacağını belirten Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişin yüzde 17-18’ler civarına çıktığını hatırlattı ve “Bunu vatandaşa yansıtmak demek, fiyatı yüzde 6 daha artırmak anlamına gelir. Biz böyle bir şey yapmayacağız” dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında Türkiye’nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını belirterek, “Dolar bazında gazın fiyatı düştü. TL maliyeti açısından düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok” dedi.
Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ile basın toplantısı düzenleyen Yıldız, Birol’u tebrik ederek, başekonomist olarak görev yaptığı yerde ilk kez bir Türk’ün ve bakan olmayan birinin seçildiğini söyledi.

BÖYLE BİR KURGUMUZ BULUNMUYOR

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin görüşlerini ifade eden Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişinin yüzde 17-18’ler civarına çıktığını belirterek, “Bunu vatandaşa olduğu gibi yansıtmak demek, fiyatı yüzde 6 daha artırmak demek. Biz böyle bir şeye gitmeyeceğiz” dedi.

Dolar ile alıp TL ile sattıkları için aradaki farkın vatandaşın aleyhine gelişebilecek bir fark olduğunu anlatan Yıldız, buna müsaade etmeyeceklerini, kendi içlerinde bunu dengeleyeceklerini söyledi. Doğalgaz fiyatlarında Türkiye’nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını, ancak dolar bazında gazın fiyatının düştüğünü belirten Yıldız, “TL maliyeti açısından bu düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYE 3.1 MİLYAR DOLAR GİRDİ

Rublenin dolar karşısındaki değer kaybından sonra dolar miktarında azalma olduğunu belirten Yıldız, “Ama şu ana kadar Türkiye’ye 3,1 milyar dolar yalnızca Akkuyu Nükleer Güç Santrali için para girdi” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23