• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet tüm illerde engellilere rehberlik yapıyor

Yeniakit Publisher
2016-12-02 18:16:00 - 2016-12-02 18:16:48
Diyanet tüm illerde engellilere rehberlik yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığının engelliler için belirlediği koordinatörler, görev aldıkları 81 ilde engellilerin dini vecibelerini yerine getirmeleri noktasında manevi rehberlik ve danışmanlıkta bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının engelliler için belirlediği koordinatörler, görev aldıkları 81 ilde engellilerin dini vecibelerini yerine getirmeleri noktasında manevi rehberlik ve danışmanlıkta bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz yıl engelli derneklerini davet ederek toplantılar gerçekleştirdi.

Toplantılardaki talepler doğrultusunda rapor hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı bu doğrultuda bu yıl, "Engelli Hizmetleri İl Koordinatörü” projesini hayata geçirdi.

81 ilde 111 koordinatör

Proje kapsamında, etkili iletişim teknikleri, engelli çeşitliliği ve dağılımına göre hizmetler, manevi bakım uygulamalarında tutum ve teknikler, sosyal hizmet alanında manevi yaklaşımlar, engelli psikolojisi ve engelliye yönelik tutumlar gibi konularda uzman kişilerden eğitimler alan 111 koordinatör, 81 ilde göreve başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Büyükşehirlerde iki, diğer illerde ise bir kişi olmak üzere görevlendirilen koordinatörler, Türkiye'deki tüm engellilere erişebilmek için çaba sarf etti.

Koordinatörler, bulundukları illerde il müftülüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları ile eş güdüm içerisinde engellilere yönelik manevi rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra din hizmetlerinin koordine edilmesi alanlarında görev yaptı. Koordinatörler, engellilere, engel çeşitlerine göre dini hayatlarını nasıl yaşayacaklarına yönelik destekte de bulundu.

Engellilerin toplum hayatına daha fazla katılımını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında koordinatörler, engelli ailelerinin evlerini, engelli derneklerini, rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti.

500 bin engelliye ulaşıldı

İhtiyaç ve talep doğrultusunda bazı engelli okullarında da din derslerine giren koordinatörler, 500 bin kişiye ulaştı. Büyük bölümü işaret dili ve Braille alfabesi bilen koordinatörler, sosyal hayata adapte olabilmeleri için engellileri kamplara, gezilere götürdü.

Diğer kurumlarla iş birliği yapılarak projenin geliştirilmesi planlanırken, görme ve işitme engellilere özel Kur'an kurslarının yaygınlaştırılması ve bütün illerde herkesin katılabileceği işaret dili, Braille alfabesi kursları açılması hedefleniyor.

Koordinatörlerin, evlerinden çıkamayan engellilere Kur'an-ı Kerim eğitimi vermesi konusunda da çalışmalar devam ederken, bu doğrultuda sadece il müftülükleri bünyesinde bulunan koordinatörlüklerin, ilçe müftülüklerine de yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23