• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Dışarı, dışarı’ diyenlerin hepsi dışarıda

Yeniakit Publisher
2013-11-02 21:05:05 - 2013-11-03 07:25:09
‘Dışarı, dışarı’ diyenlerin hepsi dışarıda

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Türkiye’deki önemli gelişmelerden birisi TBMM’de başörtüsü yasağının olmadığı gerçeğinin tescil edilmiş olmasıdır. Önemli bir hadise, bu emin olun sizin yıllardır verdiğiniz mücadelenin sonucudur” dedi.

ANKARA  - Saadet Partisi’nin Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlediği “2014 Mahalli İdareler Seçimi Büyük Hamle Toplantısı”nda konuşan Prof. Dr. Kamalak, tek gayelerinin hakkı hakim kılmak olduğunda kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirtti.

Kamalak, Türkiye ve İslam devletlerindeki olayları milli görüş penceresinden değerlendireceğini belirterek, şöyle devam etti: “Türkiye’deki önemli gelişmelerden birisi TBMM’de başörtüsü yasağının olmadığı gerçeğinin tescil edilmiş olmasıdır. Önemli bir hadise, bu emin olun sizin yıllardır verdiğiniz mücadelenin sonucudur” dedi. Kamalak, “Yasak kalkmış değil, olmayan bir yasak tescil edilmiş oldu. Bunun bedelini biz milli görüş erleri olarak, peşinen yıllarca önce ödemiştik. Neticede TBMM, ‘Başörtüsü yasağı diye bir yasak yoktur’ dedi. Milli görüşün dediği noktaya geldi” diye konuştu.

Merve Kavakçı’nın Meclis’e başörtülü girmesi ve diğer milletvekillerinden yoğun tepki görmesiyle ilgili Kamalak, yıllar önce Milli Görüşün “Türkiye’de yasal anlamda başörtüsü yasağı yoktur” dediğini belirterek, “Olmadığını da bildiği için başörtülü milletvekilini Meclis’e soktu. O zaman ‘dışarı, dışarı, dışarı’ diye tempo tutanların şu an hepsi dışarıda. Hepsi dışarıda. Ama içeride olanlar dedi ki, evet başörtüsü yasağı yoktur, araştırdık dediler. Anayasa’da böyle bir yasak yoktur dediler” diye konuştu.     

Karşılarında emperyalist güçlerin olmasının önemli olmadığını, yegane gücün Allah’ın gücü olduğunu belirten Kamalak, “Sayın Cumhurbaşkanı’na, sayın TBMM Başkanı’na, sayın Başbakan’a ve Bakanlar Kurulu’na sesleniyorum. Bu başörtüsü problemi temelden çözülmelidir. Askeri personel, yargı, emniyet bu kapsamın dışında tutulmamalıdır” diye konuştu. Marmaray’ın çağın projesi olarak adlandırılmasının doğru olduğunu vurgulayan Kamalak, devletin yıllarca ödediği faiz ile onlarca Marmaray’ın yapılabileceğini ifade etti.     
Daha sonra, Saadet Partisi’nin “Büyük Hamle Top-lantısı”na katılan Kamalak, partisinin bazı belediye başkan adaylarını tanıttı. Toplantıda, Saadet Partisi’ne katılan Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi’ye rozet takıldı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23