• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dikkat çeken dolar açıklaması: ABD bize yardım ediyor

Yeniakit Publisher
2022-01-28 12:01:00 -
Dikkat çeken dolar açıklaması: ABD bize yardım ediyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dolar kullanımını azaltmak için her şeyi yaptıklarını ve bu konuda ABD'nin kendilerine yardım ettiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin dolara olan güveni sarsmak ve uluslararası alanda riskli hale getirmek için mümkün olan her şeyi yaptığını söyledi. Lavrov, ''Dolara olan bağımlılığımızı azaltmak için çabalıyoruz ve Amerikalılar dolara olan güveni sarsmak için elinden geleni yaparak, bu konuda bize aktif olarak yardım ediyor.' dedi.

 

Parlamentonun alt meclisi olan Devlet Dumasının genel oturumu sırasında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın dolar cinsinden döviz rezervlerini "keskin bir şekilde azalttığını" da vurguladı.

Lavrov, ABD'nin dolara olan güveni sarstığını ve uluslararası yönetimler için riskli hale getirdiğini belirtti.

ABD bize yardım ediyor

Lavrov açıklamasında, "Dolara olan bağımlılığımızı azaltmak için çabalıyoruz ve Amerikalılar bu konuda bize aktif olarak yardım ediyor, çünkü bu para birimine olan güveni sarsmak, onu sadece Rusya için değil, uluslararası alanda riskli hale getirmek için neredeyse mümkün olan her şeyi yapıyorlar." dedi.

Ulusal para birimine geçişin teşvik edildiğini vurgulayan Lavrov, 'Ulusal para birimlerinde anlaşmalara geçişi her şekilde teşvik ediyoruz ve bu, Batı'daki siyasi analistler ve ekonomistler arasında şimdiden rahatsız edici tartışmalara neden olmaya başladı.' dedi.

Sadece Batı'da değil, ABD'de de 'asıl sorunların nerede başlayacağını merak etmeye başlıandığını' belirten Lavrov, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sisteminin SWIFT kadar henüz oturmadığını ifade etti.

Lavrov, "Bu yolu izlememiz gerektiğini düşünüyorum. Ekonomiyi dengede tutmak çok önemli." ded

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

T.C.VATANDAŞI

Bizde ise fiilen geçerli para ABD doları! Hazine garantili!

Mustafa

dolardan kacan kurtulur, doları terk edenler batmayacak. Dolarda kalan ülkeler ve vatandaşlar batacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23