• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dereotu Aromalı Acur Turşusu Tarifi

Yeniakit Publisher
2021-10-10 11:51:00 -
Dereotu Aromalı Acur Turşusu Tarifi

Dereotlu aroması ile tadı damağınızda kalacak.

Dereotlu aroması ile tadı damağınızda kalacak.

Malzemeler

  • 2 baş sarımsak
  • 2 kg yeşil domates
  • 3 litre içme suyu
  • 3 kg acur (küçük boyutlarda)
  • 4 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 tutam dereotu
  • 6 çorba kaşığı salamura tuzu veya kaya tuzu
  • Tane karabiber

Yapılışı

Domatesleri yıkadıktan sonra dörde bölün.  Acurları turşu suyunu çekmesi için kürdan yardım ile birkaç delik açın. Kavanozun en altına dereotlarını yerleştirin. Domates ve acurların arasına bütün diş sarımsakları, tane karabiberleri kavanoza yerleştirin.  3 litre içme suyuna tuz ve üzüm sirkesi ekledikten sonra üzerine dökün. Kavanozun kapağı sıkıca kapatmayı unutmanayız. Karanlık bir yerde 3 hafta kadar bekletin. Afiyet olsun 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23