• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi

Yeniakit Publisher
2020-01-04 01:57:00 - 2020-01-04 02:14:56
Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi

Özellikle sıcak içeceklerin yanında tüketilen dereotlu poğaça tarifi en sevdiğiniz lezzetlerden biri olacak. İçinde bulunan dereotu nedeniyle bambaşka bir lezzet sunan bu poğaçanın yapımı aynı zamanda çok da pratik. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır?İşte dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi...

Özellikle sıcak içeceklerin yanında tüketilen dereotlu poğaça tarifi en sevdiğiniz lezzetlerden biri olacak. İçinde bulunan dereotu nedeniyle bambaşka bir lezzet sunan bu poğaçanın yapımı aynı zamanda çok da pratik. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır?İşte dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi...

Malzemeler

½ bardak sıvıyağ

½ bardak yoğurt

Kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet kadar dereotu

3 bardak un

Üzeri için;

Yumurta (sarısı)

Çörekotu

Dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içine malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu yavaş yavaş koymanızı tavsiye ederiz. Dereotunu tercihinize göre büyük ya da daha ufak kıyabilirsiniz.

Daha sonra bir tutam hamura elinizde şekil vererek yağladığınız tepsiye yerleştirin. En son yumurta sarısı ve çörekotunu da üstüne koyduktan sonra fırına verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Üzeri kızarınca alabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23