Dereotlu poğaça nasıl yapılır? Dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi
Özellikle sıcak içeceklerin yanında tüketilen dereotlu poğaça tarifi en sevdiğiniz lezzetlerden biri olacak. İçinde bulunan dereotu nedeniyle bambaşka bir lezzet sunan bu poğaçanın yapımı aynı zamanda çok da pratik. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır?İşte dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi...
Özellikle sıcak içeceklerin yanında tüketilen dereotlu poğaça tarifi en sevdiğiniz lezzetlerden biri olacak. İçinde bulunan dereotu nedeniyle bambaşka bir lezzet sunan bu poğaçanın yapımı aynı zamanda çok da pratik. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır?İşte dereotlu poğaça malzemeleri ve tarifi...
Malzemeler
½ bardak sıvıyağ
½ bardak yoğurt
Kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet kadar dereotu
3 bardak un
Üzeri için;
Yumurta (sarısı)
Çörekotu
Dereotlu poğaça nasıl yapılır?
Geniş bir kabın içine malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unu yavaş yavaş koymanızı tavsiye ederiz. Dereotunu tercihinize göre büyük ya da daha ufak kıyabilirsiniz.
Daha sonra bir tutam hamura elinizde şekil vererek yağladığınız tepsiye yerleştirin. En son yumurta sarısı ve çörekotunu da üstüne koyduktan sonra fırına verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Üzeri kızarınca alabilirsiniz.
