• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Depremzedeler için gönderilen montun cebinden emekli maaşı çıktı

Yeniakit Publisher
2020-01-29 17:03:00 -
Depremzedeler için gönderilen montun cebinden emekli maaşı çıktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenenlere sırtındaki montunu gönderen 67 yaşındaki Hatice Özgür, cebinde emekli maaşını unuttu.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Elazığ'da yaşanan depremden etkilenenlere sırtındaki montunu çıkarıp gönderen 67 yaşındaki Hatice Özgür'e, montunun cebinde unuttuğu emekli maaşı teslim edildi. 

Ahmetbey Belediyesinin depremzedeler için yardım kampanyası başlattığını öğrenen Özgür, yorgan, battaniye ve bazı giyim malzemelerini çuvala doldurarak belediyeye götürdü. Özgür, üzerindeki montunu da çıkararak yardım için yetkililere teslim etti.  

Belediyeden ayrıldıktan sonra montunun cebinde emekli maaşını unuttuğunu fark eden Özgür, belediye yetkilileriyle iletişime geçti.

Para hesabına yatırıldı

Malatya'ya ulaşan yardım malzemelerini kontrol eden ekipler, Özgür'ün montunun cebinde emekli maaşı ve makbuzunu buldu. Para, Özgür'ün banka hesabına yatırıldı.

Özgür, gazetecilere yaptığı açıklamada, yetkililerin bu sabah Malatya'da cebinde emekli maaşını bularak kendisine gönderdiğini anlatarak, "Hem üzüldüm hem sevindim desem yeri var. Depremde insanlar enkaz altında kaldı, dışarıda kalanlar oldu. 'İnşallah hayırlı bir insanın eline geçer ve kullanırlar.' diye içimden geçirdim." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Her gün Elazığ'daki gelişmeleri takip ettiğini anlatan Özgür, "1999 depreminde olduğu gibi insanların enkaz altından çıkarılması beni çok üzdü. Ben de Bulgaristan göçmeniyim. 1989'da zorluk yaşadık. Geçmişte yaşadığım sıkıntılardan dolayı çok duygusalım. Emekli maaşımı çektim, montumun cebine koydum. Göndereceğim eşyaları el arabasına koydum, belediye personeline teslim ettim, montumu da çıkardım verdim. 'Hayırlı uğurlu olsun.' dedim ama yine bana kısmetmiş. Çok teşekkür ediyorum. Deprem bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun diyorum." sözlerine yer verdi. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Xyz

Kullanılmış eşya göndermek nasıl bir edepsizlik bi de bu çıktı

Murat Gürbüzoğlu

sanane alan razı veren razı sen yapabiliyorsan yeni elbise al gönder milletin yaptığı yardıma ne karışıyorsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23