• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'da en çok korkulan yeri açıkladı

Yeniakit Publisher
2019-09-27 13:55:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'da en çok korkulan yeri açıkladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul depremi sonrası yaptığı açıklamada "Bizim en çok korktuğumuz yer, Fatih ilçesi, Fatih-Eminönü yarımadası. İstanbul'u İstanbul yapan tarihi kalıntıların bulunduğu yer" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem ve artçı sarsıntıları değerlendirdi.

"En çok korktuğumuz yer Fatih ilçesi"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, haritayı göstererek, "Burada ikinci bir kırık daha var. Sanki balık sırtı gibi. Yalova Altınova'nın olduğu yerden bir kılçık daha çıktı kırık. Bostancı'ya kadar kırıldı. Kimse bundan söz etmiyor" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Bizim en çok korktuğumuz yer, Fatih ilçesi, Fatih-Eminönü yarımadası. İstanbul'u İstanbul yapan tarihi kalıntıların bulunduğu yer. Burası depremden çok etkilenecektir. Her depremde surlarda çatlamalar ve yıkılmalar olur. Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Kanarya, Cumhuriyet, Menekşe mahallesi çok etkilenecektir. Daha sonra Avcılar tekrar etkilenecektir. Esenyurt'un bulunduğu kesimler, daha sonra Gürpınar'ın heyelan kesimleri, Pekmez, Pınarkent çok etkilenecek. Kumburgaz, Silivri, Marmaraereğlisi buralar depremden en çok etkilenecek yerler."

Ne olmuştu?

İstanbul'da saat 14.00 sıralarında meydana gelen deprem büyük panik yarattı. AFAD depremin şiddetini 5,8 olarak duyurdu. İstanbul, Bursa, Kocaeli'de okullar bugün için tatil edildi. Silivri'nin 21.68 kilometre açıklarında meydana gelen deprem, İstanbul'un birçok ilçesinde hissedilirken, Kocaeli'de de hissedildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Evren Geniş

Konuşup cübbeli hoca gibi başımın belaya girmesini istemem ama toplumun durumu hiç iyi gözükmüyor. Umarım başımıza felaket gelmez.

Muhittin

Bunlar hep lgbt gay gibi fuhuşçular yüzünden Allah'ın gazabına uğrayan Lut kavmi gibi olacaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23