Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 6. Büyükelçiler Konferansı’nın 2. gününde, yurtdışında saldırıya uğrayan, kaçırılan, yaralanan Türk vatandaşları ve hayatını kaybedenlerin yakınları ile kahvaltıda buluştu.
Konuşmaların ardından, Bakan davutoğlu, Mogadişu Büyükelçiliği’ne geçen yıl yapılan saldırıda şehit olan polis Sinen Yılmaz’ın eşi ve yaralanan polis memurlarına plaket verdi. Kahvaltı, aile fotoğrafının ardından basına kapalı devam etti.
“Bu yıl iki ilki birlikte yaşayacağız”
6. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, “Güzel bir tevafuk olarak 2014 yılında iki ilki birden yaşayacağız. Bunlardan birisi cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilecek olması, diğeri de yurtdışındaki vatandaşlarımızın ilk defa oy kullanacak olmalarıdır... Bugün ülkemiz yıllardır çözülemeyen sorunları ile cesaretle yüzleşmekte, reform niteliğinde attığı adımlarla bu sorunların çözümü için gayret sarf etmektedir... Daha demokratik, özgür ve güçlü bir Türkiye olma yolundaki kararlı politikamız bölgemize ilham vermektedir. Dünyanın her yerinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
“GÜNDEMDE OHAL YOK”
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, 6. Büyükelçiler Konferansı’nda, çözüm sürecinde gelinen son nokta ve demokratikleşme paketindeki son gelişmeler konusunda bilgi vererek, büyükelçilerin sorularını cevapladı.
Konferansın ardından otelden ayrılışı sırasında, basın mensuplarının “OHAL konusunda hazırlık yapıldığına” ilişkin iddiayı sormaları üzerine Atalay, “Hükümetin gündeminde OHAL konusunda bir çalışma yok. Hükümetimizin ilk işi OHAL’i kaldırmak olmuştu” ifadesini kullandı.