• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu: Çok hesap bozduk yine bozarız

Yeniakit Publisher
2015-01-07 08:05:00 - 2015-01-06 23:40:36
Davutoğlu: Çok hesap bozduk yine bozarız

AK Parti Grubu’nda konuşan Başbakan Davutoğlu, “Geçmişte çok hesabı bozduk bundan sonra da bozarız. Önümüzdeki süreç içinde birliğimiz ve beraberliğimizi koruyarak milletimizle yolumuza devam edeceğiz. 2015 Haziran’a giderken yine birçok ittifak işine girecekler. Ama hesabı millet kesti yine millet kesecek” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonunun AK Parti’nin iradesiyle kurulduğunun altını çizerek, “AK Parti olarak süreç esnasında hiçbir müdahalede bulunmadık. Şimdi herkesin Soruşturma Komisyonu’ndan çıkan rapora saygı duyması, detayları beklemesi gerekir. Yüce Meclisimiz bu konudaki nihai kararını aynı hukuki normlar içinde verecek” dedi. Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde daha önceden olduğu gibi kirli ittifakların yapılabileceğini söyleyen Davutoğlu, geçmişte çok hesabı bozduklarını bundan sonra da ortaya çıkacak hesapları bozmaya devam edeceklerini kaydetti. Davutoğlu, milletten aldıkları güçle kararlı yürüyüşlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Paralel çetenin bu ihanet hesapları içine girerken yalnız olmadığını belirten Davutoğlu, “Bugün bu tartışmaları yürütmeye çalışan muhalefete sesleniyorum. Biz bir yıldır muhasebe yapıyoruz, siz de yapın. CHP milletvekili çıktı dedi ki, Kılıçdaroğlu’nun yüzüne bakarak, ‘bu darbelere karşı siz ne yaptınız?’ İşbirliği yaptınız, 27 Mayıs’taki darbecilerle işbirliği yaptığınız gibi, 28 Şubat’taki ikna odacıları partinize taşıdığınız gibi, paralellerin darbe teşebbüsünde de yer aldınız. Hiçbir gelişme bu gerçeği örtemez. CHP ve MHP paralel çeteyle birlikte 30 Mart seçimlerine değişik yerlerde koalisyonla girdi. 10 Ağustos seçimlerine de çatı adayla girdiler. Çatı aday tam bir darbe koalisyonunun adıydı ama millet biz çatıyı anlamayız, biz temeldeki ahlak ve inanca bakarız dedi ve sayın Cumhurbaşkanımızı o makama getirdi” dedi.

Son bir yıl içinde verdikleri mücadeleyle sadece AK Parti’yi değil demokrasiyi de savunduklarını söyleyen Davutoğlu, “Haksız şekilde dinlenen vatandaşların hukukunu savunduk. CHP ise ne yaptı, son derece oportünist biçimde dinleme yapanlara sahip çıktı. Milli iradeyi vesayet altına almak isteyenlerle işbirliği yaptı. CHP’nin kimseye söyleyecek bir sözü yok. Sadece Şişli’de yaşananlara bakın. Şişli’nin eski başkanı CHP’nin büyükşehir adayı oldu. Onun oğlu yeni Şişli başkanının yanına veriliyor. Eğer Hayri İnönü seçilirse görevi eski başkanın oğluna devredecek. Mafya devreye giriyor. Burada bir pazarlık kültürü var, demokrasi yok, vesayet kültürü var. Genlerine sinmiş bir vesayet kültürü. Saltanat kültürü var. Babadan oğula geçiyor. Tehdit şantaj kültürü var. Pazarlıktan, şantajdan, saltanattan demokrasi ve cumhuriyet çıkar mı? Çıkmaz. Şişli ölçeğinde bile bunu başaramayanlar Türkiye ölçeğinde hangi iddia da bulunabilir?” dedi.

Davutoğlu, “Şimdi kendi kanaatleri yönünde Yüce Meclisi ve AK Parti kadrolarını yöneltmeye çalışanlar var. AK Parti bir vicdan, bir ahlak ve bir reform hareketidir. Sureti haktan görünerek küçük hesaplarla AK Parti kadroları üzerinden yönlendirme yapanlar bilsinler ki, biz namerdin köprüsünden hiç geçmedik. Biz hiçbir zaman tehditlere boyun eğmedik” dedi.

AK Parti’nin birliğinin hiç bozulmadığını söyleyen Davutoğlu, “AK Parti, yoluna hep kendi tayin ettiği şekilde devam etti. Milletimiz de bizi asla aslanlara yem etmedi. Biz aslanlara karşı mücadele ettik ama arkamızda hep milletin gücü vardı. AK Parti vicdanın, yolsuzluklarla mücadelenin ta kendisidir. Hiç kimse küçük tilki hesaplarıyla bizi yolumuzdan şaşırtamaz. Soruşturma komisyonunun raporuna saygı duyarız. Meclisimizin kararına saygı duyarız ve kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz. Her hafta bir reform paketini kamuoyuyla paylaşacağız. Geçmişte çok hesabı bozduk bundan sonra da bozarız. Önümüzdeki süreç içinde birliğimiz ve beraberliğimizi koruyarak milletimizle yolumuza devam edeceğiz. Her zamankinden daha güçlü bir sesle milli irade demeye devam edeceğiz. Onlar kendi küçük hesaplarında rüya görsünler. 2015 Haziran’a giderken yine birçok ittifak işine girecekler. Ama hesabı millet kesti yine millet kesecek. AK Parti olarak milli irade diyeceğiz. Biz tarihi yürüyüş içinde kararlı tavrımıza devam edeceğiz” dedi.

Yapılanlar şeksiz şüphesiz darbeydi Konuşmasında AK Parti’ye yönelik darbe girişimlerine de dikkat çeken Davutoğlu, “Komisyon kararı ne yönde olursa olsun, geçen sene yaşadıklarımız, daha da öncesinde 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarımızın sorguya çağrılması, Gezi olayları, 17-25 Aralık, MİT TIR’larına operasyon, Dışişleri’nin dinlenmesi, bütün bu süreç şeksiz şüphesiz darbe süreciydi; biz de bu sürecin karşısında dimdik durduk. Birileri Türkiye’nin demokrasisine darbe vurmak istedi. Hiç şek ve şüphe olmasın ki, bu teşebbüs akim kalmıştır ve bunu yapanlar bugün tarih ve millet önünde de hem mahcup hem de mahkûmdurlar” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23