• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davos'a Türkiye'den sürpriz isimler

Yeniakit Publisher
2020-01-18 16:50:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Davos'a Türkiye'den sürpriz isimler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e emperyalist dünyaya "One minute" çıkışıyla hafızalara kazanan Davos'a bu yıl sürpriz bir isim katılıyor. Fener Rum Partiği Bartholomeos bu yıl Davos'a katılacak ve iki konuşma yapacak. Son dönemde dünya kamuoyunda Türkiye'yi ekonomide raya yerleştirmede gösterdiği başarıyla adından olumlu sözettiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bu yıl 50.'si düzenlenecek olan Davos'a katılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile panele katılacak.

Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr

Yeniakit.com.tr'nin edindiği bilgiye göre, Fener Rum Patriği Bartholomeos 21 Ocak Salı günü yapacağı konuşmada "Gezegenimizi nasıl koruruz?" konusunu işleyecek. Patrik Bartholomeos 22 Ocak Çarşamba günü ise katılacağı panelde toplulukların korunmasında dini liderlerin fonksiyonu konusunda görüşlerini aktaracak.

Son dönemde dünya ekonomisinin yükselen değeri, Euler Hermes'e göre dünyada bu yıl en fazla yüksek oranını yakalayacak üçüncü ülke olacağı tahminleri yapılan Türkiye'den bir başka konuk ise, dünya ekonomi kamuoyunun merakla beklediği konuşmasıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olacak. Berat Albayrak "Daha Adil Ekonomiler" üst başlığı altında düzenlenen "Küresel Büyüme Gündemini Biçimlemek" başlıklı oturumda konuşma yapacak.

"NATO'nun Geleceği" konulu panele katılacak üç isim ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbebrg ve Avustralya eski Dışişleri Bakanı Julie Bishop olacak.

22 Ocak'ta Hepsiburada.com’un kurucusu, Doğan Online, Doğan Gazetecilik ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Doğan Burda ve Doğan Holding'te ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, "Paydaş Kapitalizmi: Sosyal Mükemmellik İçin Ortak Standart Oluşturmak" panelinde konuşma yapacak.

Davos-Klosters Zirvesi'ne bu yıl Türkiye'den 5 kadın 14 erkek isim olmak üzere 19 kişi katılacak. Bu isimler arasında 6 kişi kamu görevlisi olacak. Banka ve finans sektörlerinden 3, Sivil toplum'dan 1, Gıda, İçecek, Perakende sektörlerinden 2, Bilgi teknoloji kesiminden 1, İmalat ve ağır sanayi kesiminden 1, Basın kesiminden 4, Profesyonel hizmetlerden 1 kişi de Davos'ta Türkiye'yi temsil edecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Güney Doğulu

DAVOS'ta NE İŞİMİZ VAR???? Başkanımız oraya bir nokta koymuştu. ISTANBUL neden ekonominin merkezi olmuyor? Dünya beşten büyüktür derken, neden bunu ekonomi dünyasında da koyacak marifeti gösteremiyoruz? Anlaşılan bundan sonrası gelecek sıkıntılı geçebilir. Çünkü nokta konulan yere geri dönülüyor.

Hasan Ali

Ekonomide dünya lideriyiz desene, kişi başı milli gelir ; fakir 300& , zengin 3 milyon &. Dünya Bizi kıskanıyor. Ama şunun hakkını iyi verelim. Gelişmiş ülkelerin EN İYİ PAZARI TÜRKİYE.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23