• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Sisi'ye büyük şok! Geri çektiler

Yeniakit Publisher
2020-02-05 14:01:00 -
Darbeci Sisi'ye büyük şok! Geri çektiler

Almanya'nın Aziz Georg Nişanı bu yıl Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye verilmişti. Semper Opera Balosu, gelen tepkiler üzerine ödülü geri çektiğini açıkladı.

Almanya'nın Aziz Georg Nişanı'nı bu yıl Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye veren Dresden kentindeki Semper Opera Balosu, gelen tepkiler üzerine ödülü geri çektiğini açıkladı.

Darbeci bir diktatöre ödül nasıl verilir?

Dresden kentinin sembolleri arasında yer alan tarihi bir kültür sanat evinin bu yıl ödülü Sisi'ye vermesi ülkede "Darbeci bir diktatöre nasıl böyle bir ödül verilir?" tartışması başlatmıştı.

Sisi'nin geçtiğimiz hafta ödülü Mısır'da Semper Opera Balosu Yönetici Hans-Joachim Frey'in elinden almasının ardından çok sayıda sanatçı kültür sanat evinin programlarına katılmayacağını açıklamış, bazı ünlüler ve siyasiler de karara tepki göstermişti.

Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Semper Opera Balosu, Sisi'ye verilen ödülün geri çekildiğini açıkladı.

Söz konusu ödüle 2009 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2017'de de Romanya'nın 6. Cumhurbaşkanı Klaus Johannis layık görülmüştü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Maho

Ey sisi alamin naleti senin üzerine olsun AMİN

Kavkaz

ya bunlar hiçbir şey. sen asıl Allah'ın huzuruna çıktığında nasıl şok olacağını düşün. Allah'tan kimse kaçamaz. koltuğun da metelik etmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23