• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbe destekçisi Şengör Bizans âşığı çıktı

Yeniakit Publisher
2013-01-29 23:50:00 - 2013-01-29 20:35:25
Darbe destekçisi Şengör Bizans âşığı çıktı

Katıldığı televizyon programında “Darbe zorunludur” diye konuşup, Türkiye’de darbelerin devletin devamlılığı için yapıldığını söyleyen depremci Celal Şengör, bu da yetmezmiş gibi bir de Osmanlı’ya karşı Bizans’ı savundu. Şengör, Osmanlı’nın doğaya inançla

KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL
Katıldığı televizyon programında “Darbe zorunludur” diye konuşup, Türkiye’de darbelerin devletin devamlılığı için yapıldığını ileri süren depremci Celal Şengör, bu da yetmezmiş gibi birde Osmanlı’ya karşı Bizansı savundu. Şengör, Osmanlı’nın doğaya inançla bakmasından ve aklı devre dışı bırakmasından dolayı gelişemediğini iddia edip, “Bizans’ı Osmanlı’ya tercih ederim” dedi.
YİNE ZIRVALADI
Enver Aysever’in hazırlayıp sunduğu Aykırı Sorular programına konuk olan   insanların doğayla konuşamadığını, onu anlayamadığını iddia etti. Şengör, bunun sebebini ise hayata inançla bakmaya bağladı. Şengör eskiden yağmur duasına çıkıldığını aktararak “İş bu değil. Aztekler geçmişte bilmiyorlardı, toprakları bitirmişlerdi, bugün biz de toprakları bitiriyoruz ama dangalaklığımızdan, hangi ülkelerde bitiyor toprak, bizim gibi salak ülkelerde yani akılsızca dünyaya bakan ülkelerde” diye konuştu. Rusya’nın büyük Petro ile yaptığı sıçramayı yapamadığımızı belirten Şengör, sunucunun “Sıçrama yapmamızı inanca bağlayamazsınız, Rusya’da da güçlü inançlar var” sorusu üzerine “Rusya’nın inancı o kadar engel değildi. Bizans’ta bir gelenek var, Bizans’ta devlet kilisenin ensesinde.  Ruslar da Ortodoks bu geleneği almışlar, imparator yumruğunu vurdu mu kilise susuyor” diye konuştu. Sunucunun yumruk vurmak iyi bir şey mi sorusunu ise Şengör şöyle cevapladı: “Evet, akılcı tartışma yapamadığınız zaman gerekiyor” Şengör, Osmanlı’nın doğaya inançla bakmasından ve aklı devre dışı bırakmasından dolayı gelişemediğini iddia edip, “Bizans’ı Osmanlı’ya tercih ederim” dedi.
ŞENGÖR: KENAN EVREN
ÇOK AKILLI BİR ADAM
Kenan Evren’in, çok akıllı bir adam olduğunu iddia eden Şengör, “Yakından tanıyorum adamı. Bir kişi beni Çankaya’ya davet etti. Benim devletim beni bir defa davet etti. Kenan Paşa davet etti beni, adam her şeyden önce farkında her şeyin” dedi.
“‘EMREDİN KOMUTANIM’ DEDİM”
  Bir gazetede Amerikan Bilimler Akademisi’ne seçildiği haberinin yayınlanması ardından sabah saat 8.30’da Hava Kuvvetlerinden kendini arayıp tebrik ettiklerini söyleyen Şengör, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenerak Ergin Celasin’le arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı: “Telefonum çaldı, Orgeneral Ergin Celasin arıyor, açtım, emredin komutanım dedim”.  Sunucunun, bir bilim adamının komutana “Emredin” diye karşılık vermesini yadırgaması ve komutanın kendisine “Siz emredin” demesi gerektiğini söylemesi üzerine Şengör, “Bom (savaş halinde) dediği zaman benim bilim adamlığım işimize yaramaz, onun emrinde savaşa gideceğiz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23