• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cüneyt Özdemir: Türkiye doğru adımlar atıyor

Yeniakit Publisher
2020-01-02 15:56:00 - 2020-01-02 16:10:12

Gazeteci Cüneyt Özdemir, "Libya'da ne işimiz var" diyenlere tokat gibi bir cevap verdi. Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmaya çalıştıklarını söyleyen Özdemir, Libya'ya asker gönderilmesinin yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.

Türkiye ve Libya arasında varılan mutabakat dünya gündeminde büyük yankı buldu. Mutabakat sonrası Doğu Akdeniz'de büyük bir güç elde eden Türkiye, Libya'daki meşru hükümetin isteği doğrultusunda bölgeye asker gönderilmesi için mecliste görüşmelere başladı. Meclisten çıkacak karar sonrası bölgenin kaderi de değişecek. 

Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, İsrail, Fransa gibi ülkelerin destek verdiği terörist Hafter, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı saldırılarını sürdürüyor. Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de saf dışı bırakmak isteyen şer odakları Libya'da kirli bir oyun sergiliyor. Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi halinde bölgedeki şer odaklarının kirli planları da bozulacak.

Görüşmeler başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Libya'da konuşlanması konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilmesine ilişkin tezkere için TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeler başladı. AK Parti, MHP ve BBP Libya tezkeresine destek verirken CHP, İYİ Parti ve HDP karşı çıktı. Tezkere ile TSK'nın Libya'da bulunması için 1 yıl süreyle izin isteniyor.

Erdoğan: Davete icabet ederiz

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye'den deniz, kara ve hava askeri desteği talep etti. Libya'nın asker talebi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Davet edildiğimiz yere gideriz, edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda bir davet olduğuna göre icabet ederiz" demişti.

"Libya'da ne işimiz var" diyenlere cevap

Gazeteci Cüneyt Özdemir, yaklaşmakta olan tehlikeyi görmekten aciz olan ve "Libya'da ne işimiz var" diyenlere tokat gibi bir cevap verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarını dile getiren Özdemir, "Bazıları diyor ki Türkiye'nin Libya'da ne işi var? Türkiye'nin Libya'daki işi şu; Türkiye'nin Libya'da varlığı demek oradaki resmi hükümeti yıkmaya çalışan CIA'nin beslediği yetiştirdiği Rusların Yunanistan'ın destek olduğu Hafter adlı generale karşı oradaki hükümeti savunmak. Peki neden o hükümeti savunmak istiyoruz? Neden biz oraya asker gönderiyoruz? Şu yüzden Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Oyunun dışına çıkarmak istiyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmayla çok doğru bir adım attığını belirten Özdemir, "KKTC'nin kimse tarafından tanınmadığı için Doğu Akdeniz'in tek sahibi gibi davranıyorlar çünkü orada doğalgaz ve petrol bulundu. Kim yapıyor bunu Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail, Fransa, Amerika. Türkiye buna cevaben diyor ki en son yaptığı çok iyi bir anlaşmayla işte Libya ile bir anlaşma yaptı biz dedi iki ülke dostuz ve ortada bir koridor açtık. Yunanistan panikte şu an biz bunu neden düşünmedik diye. Ruslar şu anda oradaki düzeni bozmak için Türkiye'ye ve Türkiye'nin çıkarlarına karşı olan general Hafter diye bir adamı destekliyorlar. Türkiye burada doğru bir adım atıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Libya'da yaşanan duruma sessiz kalamayacağını söyleyen Özdemir, asker gönderilmesine karşı çıkanlara da "Peki ne yapalım? Ona da bir cevap verin. Birisi de buna cevap versin" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

CHP. Derhal. Kapatilmali. Çünkü. CHP. Dusmanarimiza. Hizmet. Ediyor. Ne. Demek. Suriye. Girme. Lipya. Girme. Terōrislere.terōrist. Demiyor. 

Yaşar sevet

Yazılarınızı biraz daha küçültün okuyan çok olur siz yazarlara sesleniyorum yönetici kimse hiç telefonundan bakmıyormu bu yazılar nasıl okunacak demiyormu ben 1998 den bu tarafa yeni vakit ve akit okuyorum böyle olurmu siz gazeteyi internetten okusunlar istemiyorsanız o başka .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23