• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı’ndan “yardım” uyarısı: Devlet içinde devlet olmaz

Yeniakit Publisher
2020-04-02 10:17:00 -
Cumhurbaşkanı’ndan "yardım" uyarısı: Devlet içinde devlet olmaz

Bazı belediyelerin koronavirüsle mücadele için bağış toplamasına sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, “Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Yasalar da buna müsaade etmiyor. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz vasıtasıyla yürütülmektedir” dedi.

 Yeni Akit  Ankara 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla katıldığı AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda, koronavirüs salgınına karşı verilen mücadele ve Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz” yardım kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu... Herkesin kendini gönüllü karantinada tutması gerektiğini belirten Erdoğan, şunları dile getirdi:

Şehir içi ulaşımı da kısıtlarız

“Çin’in ardından pek çok ülkede görülen ciddi hasta ve ölüm oranları salgına karşı mücadelede zorlanıldığına işaret ediyor. Türkiye’yi böyle bir duruma düşürmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız bu sıkıntılı dönemi en az kayıpla geride bırakmasını temin etmektir. Milletimizden mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Tedbirlere riayeti en üst seviyeye çıkarmalıyız. Herkes kendisini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Şimdilik şehirler arası ulaşımı kısıtladık. İhtiyaç halinde şehir içi ulaşımda da benzer uygulamayı devreye alabiliriz. Eğitimi, internet ve televizyon yoluyla uzaktan yürütmeye çalışıyoruz. Kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma sistemine geçtik. Alınan kararlardan etkilenen kesimler için çeşitli paketler hazırladık. Ayrıca bir yardım kampanyası başlattık. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak.”

Devlet içinde devletin anlamı yok

Yardım kampanyasının ardından CHP’li belediyelerin istismarına değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu ülkenin her bir ferdine sahip çıkmakta kararlıyız. Burada toplanan meblağlar, çok küçük bir tutarı ifade eder. Devlet içinde, devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz vasıtasıyla yürütülmektedir. Belediyeler böyle kampanyalar açacak olursa, devlet içinde devlet olur. Yasalar da buna müsaade etmiyor.

Gün birlik beraberlik günü

Biz bugün bir olmayacaksak, bugün dayanışma içinde olmayacaksak, siyasi mantıkla yaklaşacaksak, iktidarmış ana muhalefetmiş gibi bir yaklaşım içine gireceksek biz ne zaman bir ve beraber olacağız? Şu anda devletimizin ülke genelinde yapmış olduğu yatırımlar, sağlık teşkilatlarımızla, içişleri teşkilatımızla, jandarmamızla, askerimizle atmış olduğumuz adımlar bunlar rakamlarla ifade edilmez. Ağzından çıkanın kulağının duyması lazım. Duymuyorsa milletimiz bunun cevabını verir. Biz tüm hassasiyetimizle, dün şehir hastanelerine karşı çıkanlar şimdi sayısı niye az diye konuşmaya başladı. Şehir hastanelerin açılışı süratlendi.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP’li ekrem yapmadı bakanlık el koydu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi ulaşım hatlarının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yol ağına alındığını belirterek, “Mayıs ayında hastanemizle birlikte yollarımız da hizmet vermeye başlayacak” dedi. Yerel seçimler öncesinde hastane yollarından bir kısmının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları dile getirdi: “Yolların diğer kısmı ise İBB’nin yol ağında olmasına rağmen yapılmamaktadır. Açılışı mayıs ayına çekilen hastane hizmete girdiği zaman vatandaşların, hastaların, ziyaretçilerin ve refakatçilerin hastaneye erişimi mümkün değildir. Biz de bugün itibarıyla hastanenin etrafındaki yolların yapımına hızlı bir şekilde başladık. Bütün dünyada sahra, çadır hastanelerinin konuşulduğu, kapalı spor salonlarının, metroların hatta trenlerin hastaneye dönüştürüldüğü bir ortamda bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz İstanbul Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi.”

CHP’li İBB bir çivi bile çakmıyor

Bakan Karaismailoğlu, dünyanın en büyük hastanelerinden biri olan Şehir Hastanesine uzanacak 6 kilometrelik Başakşehir-Kayaşehir metrosunun ihalesinin 2017’de İBB tarafından yapıldığını, hatırlatarak, şöyle devam etti: “Maalesef günlük 100 bin kişilik insan hareketinin beklendiği böyle bir komplekste, metro inşaatının mutlaka yapılması gerekirken şimdiki belediye yönetimi tarafından bir çivi bile çakılmıyor. 4 metro inşaatı şu anda açık bir şekilde bekletilmektedir. Bu hat tamamen İBB’nin bütçesindedir, ödeneği, müteahhidi vardır ama maalesef yapılmamaktadır. Bunu da kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum.”
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dr gökhan çelik kbb

ALLAHIN İZNİYLE 2053 yılında da başımızda olacaksın.BU TOPRAKLARDA DOĞMUŞ EN GENİŞ VİZYONLU TEK LİDER.SENİN GİBİSİ NE GELDİ NEDE GELECEK.BÜYÜKSÜN REİS

sizofren savar

HALKTV VE AVANESİ CHP Lİ BELEDİYELERİ " YEREL HUKUMETLER" DİYE TANIMLAMAYA BASLADI.. HDPKK İLE İTTİFAK YAPARSAN OLUCAGI BUDUR..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23