• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla üretilmişti: Talep patlaması yaşandı

Yeniakit Publisher
2020-04-19 10:14:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla üretilmişti: Talep patlaması yaşandı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir salgına dönüşen koronavirüs nedeniyle 160 binden fazla insan hayatını kaybetti. Damlacıklar ile bulaşan koronavirüsten korunma yöntemleri arasında temizlik büyük ölçüde öneme sahip. Koronavirüsün ortaya çıkmasının ardından dezenfektanların karaborsaya düşmesi hükümeti harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üretilen bor katkılı el dezenfektanı BOREL, iki gün önce satışa sunuldu. 7,45 TL'ye satışa çıkan BOREL, iki günde 28 bin sipariş aldı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 15 Nisan'da kamuoyuna tanıttığı ve bir gün sonra satışa çıkarılan borlu el dezenfektanı BOREL vatandaştan tam not aldı. Yoğun ilgi gören BOREL, vatandaşların evden çıkmadan daha rahat ve güvenle ulaşabilmeleri için ePttAVM kanalı üzerinden de satışa sunuldu.

PTT iştiraki olan ePttAVM'nin Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, BOREL'e iki günde 28 bin sipariş aldıklarını belirterek, "100 ml'lik BOREL, Enerji Bakanlığı'nın önerdiği satış fiyatı olan 7.45 TL'ye çıktı. Şu an için maksimum 5 adet alım limiti bulunuyor. Aynı şekilde 1 ve 5 litrelik BOREL'ler de üretimi tamamlandığında platformumuzda yer alacak" dedi.

Stok sıkıntımız yok

Çevikoğlu, kamu iştiraki olan Tarım Kredi Market, Toprak Mahsulleri Ofisi, Atatürk Orman Çiftliği, Çaykur gibi işletmelere ait gıda ürünlerini de platformları üzerinden sunduklarını belirterek, "Vatandaşımızın ne gıda ne de hijyen ürünleri noktasında hiçbir endişesi olmasın. Stoklarımızda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

talat

Maske satış talimatı da vermesini bekliyoruz Sayın Cumhurbaşkanımızdan...

FSM

Cok az siparis verilmis. 83 Milyonluk nufuslu Turkiyede bir gunde 14 bin siparis verilmis. Cok cok az..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23