• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti! İşte ABD'li FOX TV'nin yalan haberleri

Yeniakit Publisher
2020-02-26 16:18:00 -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "FOX önce gazete olsun, FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın" sözleriyle tepki gösterdiği FOX TV'nin yalanlarını sizler için derledik. İşte Türkiye'ye karşı yürütülen algı operasyonlarının merkezi haline gelen FOX TV'nin yalan haberleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Azerbeycan ziyareti öncesi Amerika Birleşik Devletleri sermayeli FOX TV'nin Türkiye karşıtı manipülatif yalan haberlerine "FOX önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın." sözleriyle tepki göstermişti.

"Emeklilerin maaşından kesinti" yalanı

Erdoğan'ın tepki gösterdiği Amerikan FOX TV, yalanlarına her gün bir yenisini ekliyor. Özellikle Türkiye ekonomisini hedef alma eğilimindeki FOX TV, son olarak emeklilerin maaşından kesinti yapılacak yalanıyla gündeme geldi, SGK Fatih Portakal'ın kesinti iddialarını yalanlayarak maaşlarda herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığını duyurdu.

FOX TV'nin son yalanı emekliler üzerinden oldu. Fakat yalanlar bununla sınırlı değil.

İşte Türkiye'ye karşı yürütülen algı operasyonlarının merkezi haline gelen FOX TV'nin bugüne kadar ürettiği yalan ve manipülatif haberlerin bazıları:

Türkiye'yi sömürgelikle suçladı

FOX TV Ana Haber'in provokatör sunucusu Fatih Portakal, 6 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan ana haber bülteninde, Libya'ya asker gönderdiği için Türkiye'yi emperyalist bir ülke olmakla suçladı ve Türkiye'nin Libya'ya girişteki tek amacının doğalgaz ve petrol olduğu iftirasında bulunarak, "Türkiye de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niçin eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar. Oraya gidiyorlar diye..." dedi. Türkiye, Libya'ya meşru hükümetin davetiyle gitmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fatih Portakal'ın, Türkiye'nin Akdeniz'deki egemenlik faaliyetleri hakkında 6 Ocak'ta yayınlanan haberlerde Türkiye'yi "sömürgeci" ilan eden sözleri, RTÜK'ün kurul toplantısında görüşüldü. Üst Kurul, Portakal'ın, 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesini ihlal ettiğini tespit ederek FOX'a "ağır idari para cezası" müeyyidesi uyguladı.

Deprem üzerinden 'İmamoğlu' yalanı

FOX TV; deprem üzerinden bile yalan haber yayınladı. Fatih Portakal, 26 Eylül'de merkez üssü Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde depremin ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem çalışmalarına çağrılmadığı iddiasında bulundu. İstanbul Valiliği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iddiayı yalanladı ve İmamoğlu'nun AFAD toplantısına çağrıldığını açıkladı.

İsmail Küçükkaya'dan ByLock yalanı

FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin "ByLock" kullandığını iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü, eski bakanın eşi İlyas Kaya'nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı. İsmail Küçükkaya, bu yalandan dolayı yargılanıyor.

Şehir hastanelerini hedef aldılar 

Fatih Portakal, şehir hastaneleri hakkında da yalan habere imza attı. Kanalın haberinde, hastaların hastane içinde ulaşımda zorlandığı iddia edildi. Ancak bu haberin de kurmaca olduğu ortaya çıktı...

Kanal, Tuğçe Büşra Başar'ın tedavisinin yarım kaldığına yönelik haber yayınladı. SGK, Başar'ın 2012-2017 arasındaki tüm masraflarını karşıladığını açıkladı. Baba Tarzan Başar'ın devleti dolandırdığı ortaya çıktı.

FOX Ana Haber, Bakırköy Adliyesi'nde işlemleri tamamlanmış arşive kaldırılmak için bekleyen icra dosyalarını çekerek işleme alınacak dosyalar gibi gösterdi. Fatih Portakal, çekilen görüntüler üzerinden "ekonomi kötü" algısı oluşturmaya çalıştı. Adliye görevlisi, kanalın yalan haber yaptığını açıkladı.

Öğle tatilinde boş bir atölyede çekim

Kanal, İkitelli Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde bir atölyede üretimin durdurduğuna yönelik haber yaptı.

FOX Haber ekibinin, öğle tatilinde olan boş bir atölyede çekim yaptığı ortaya çıktı.

Kanalda, "Eğitimde kırtasiyeden, kitaptan, e-kitaba kadar vergileri artırdılar" şeklinde algı operasyonu yönelik haber yayınlandı.

Haberin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Jandarmaya iftira attı

Amerikalı FOX, jandarmaya, "HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'yı arkadan kelepçeledi" diye iftara attı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Fatih Portakal'ın, Adnan Selçuk Mızraklı'ya arkadan kelepçe takıldığına yönelik iddiaları fotoğraflarla yalanlandı.

Portakal'ın iddiasına tepki gösteren Diyarbakır Valiliği de, "Bahse konu iddialar güvenlik kuvvetlerimize ve devletimize yönelik olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan asılsız iddialardır" ifadesini kullandı.

Şeker pancarı yalanı

FOX Haber yine bir algı operasyonuna daha imza attı. Bu sefer şeker pancarı üzerinden kara propaganda yaptı. A Haber Ekibi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde şeker pancarı fabrikasına gitti ve FOX Haber'in yalanını deşifre etti.

"Türkler PKK'ya teşekkür etmeli"

FOX'un provokatörü ve küffarın destekçisi Fatih Portakal'ın eli kanlı terör örgütü PKK için kullandığı skandal ifadeler hala hafızlardaki tazeliğini koruyor. Portakal, o küstah açıklamasında "Türkler PKK'ya teşekkür etmeli" demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Öztürk ÖZİSLAM

MAVAL okuyor. Sayın Portakal sana inananların hepsimi AHMAK?

mertcn

yalan iftira haberleri yapmak fox tv ye mi mahsus
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23