• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çölaşan'ın Libya iddiası elinde patladı

Yeniakit Publisher
2020-01-08 10:10:00 -
Çölaşan'ın Libya iddiası elinde patladı

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, AK Parti iktidarı aleyhinde algı oluşturmak için, 2011 yılında Libya'ya gönderilen paraların yağmalandığını iddia etti. Çölaşan'ın operasyonu elinde patlarken, hükümet aleyhinde harekete geçen Babacan bile söz konusu iddiaları yalanladı.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, AK Parti hükümetlerini kötülemek amacıyla, 2011 yılında Libya'ya gönderilen paraların yağmalandığını iddia etmişti.

Emin Çölaşan, Sözcü gazetesinde yayınlanan “Libya’ya bavulla giden paralar” başlıklı yazısında 2014 yılında konuyla ilgili iddiaları köşesinde yazdığı fakat hükümetten açıklama yapılmadığını belirtti.

Paraların akıbetinin bilinmediğini öne süren Çölaşan, dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamalarını hatırlatarak “Bu paralar oralarda isyancılar, İslamcılar, kabileler ve aşiretler arasında güzelce yağmalandı. Devletin ve milletin trilyonları bu yolla hortumlandı” ifadelerini kullandı.

Babacan bile yalanladı

AK Parti aleyhinde yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski bakan Ali Babacan bile, Çölaşan’ın Libya’ya gönderilen 300 milyon dolarla ilgili iddiasını yalanladı.

Babacan’ın ofisinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Libya arasında 2011 yılında kredi anlaşmasının Birleşmiş Milletler tarafından ülkenin meşru temsilcisi olarak tanınan Libya Ulusal Geçiş Konseyi tarafından imzalandığı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Libya’daki bankacılık sisteminin ülkede yaşanan karışıklıklar nedeniyle çökmüş olmasından dolayı sağlanan kredi nakit olarak transfer edilmiştir. Alınan kredilerin tamamı tahakkuk etmiş faizi ile birlikte anlaşmada öngörülen süreden önce, Libya Merkez Bankası tarafından Hazine Müsteşarlığı’nın TCMB Nezdindeki hesaplarına yapılan transferle geri ödenmiştir. Konu ile ilgili tüm yazışma, izin, onay ve ödeme bilgileri Hazine Müsteşarlığı (mevcut Hazine ve Maliye Bakanlığı) kayıtlarında mevcuttur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

akitokuru

amerikanın, fetönün tescilli sözcüsü...

fetösavar

bunlar bu dünyada böyle yalan dolanla millet düşmanlığı ile yaşadılar geçti gitti. ancak acaba bundan sonrası için bi hazırlıkları var mı ki??? insan bi durur yaa. ulan bilet kesilmiş, yakında gideceğiz yani bi insan ne kadar yaşar ki??? efenim yüz falan. ya senin elinin kalem tuttuğu son saatler artık. yaşasan da bi mantık falan kalmaz. hala kalem tutarken bi tövbe et yaa. bu milletle çok mücadele ettim. ama başaramadım. haksızmışım. bu aşağıladığım insanlar hak için yaşıyorlarmış. başörtüsünü örtenler bana düşmanlık için değil inançları gereği örtünüyorlarmış falan de yaaa... yeter be.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23