• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çokal Barajı'nda çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu

Yeniakit Publisher
2020-05-20 16:01:04 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Çokal Barajı'nda çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Şarköy ve Malkara, Çanakkale'nin de Gelibolu ilçesine sınırları bulunan Çokal Barajı göletinde, çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu.

Malkara ilçesine bağlı Sağlamtaş Mahallesi'nde çiftçilik yapan Yaşar Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağır bir koku gelen suda bulunan çok miktarda ölü balığın kıyıya vurduğunu söyledi.

Balık ölümlerinin çevredeki fabrika atıklarından kaynaklandığını öne süren Öztürk, "Buradan ne balık yenir, ne de su içilir. Yetkililerin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Her taraf simsiyah, katran gibi olmuş. Kıyılar balık içinde kalmış. Bu durum insanlara da zarar verebilir. Yıllar önce de bu bölgede milyonlarca balık ölmüştü." dedi.

Bölgedeki mahalle muhtarları ise Ramazan Bayramı sonrasında Tekirdağ Valiliğine ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine şikayet dilekçesi vereceklerini ifade ettiler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23