• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklar Kur’an’a koşuyor

Yeniakit Publisher
2018-06-24 11:33:00 - 2018-06-24 11:38:19
Çocuklar Kur’an’a koşuyor

18 milyon öğrenci yaz tatiline girdi. Eğitimciler, öğrencilerin 3 aylık tatil süresini iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek Yaz Kur’an Kursları’nın önemine vurgu yaptı.

3 aylık yaz tatili dönemine giren öğrencilerin akademik başarılarını manevi başarıyla perçinlemeleri için Yaz Kur’an Kursları önemli bir görev icra edecek. Çocuklar ve gençler için 25 Haziran’da kapılarını açacak olan Yaz Kur’an Kursları’na talebelerin büyük rağbet göstermesi bekleniyor. Eğitimciler ve uzmanlar, velilere çocuklarını kurslara yönlendirme çağrısı yaparak; Kur’an eğitim merkezlerinin çocukların manevi gelişimlerine büyük katkı sunduğunu ve okullarda yeterince edinemedikleri dini bilgilerden burada faydalanan öğrencilerin okullarına manevi olarak daha güçlü başladıklarını söylediler. 

AKADEMİK BAŞARIYA MANEVİ TAT

Akit’e konuşan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Başkanı Hamdi Sürücü, Kur’an kurslarının öğrencilere beyin ve ruh gücü sağladığını söyledi. Sürücü, şunları dile getirdi: “Öğrencilerin önlerinde 3 aylık tatil dönemi var. Bu süre öğrencilerin rahatlamaları, yorgunluklarını atmaları açısından önemli. Ancak çocuklarımızın eğitim havasından tamamen kopmaması gerekir. Veliler, talebeleri çok fazla boş bırakmamalı ve başıboş şekilde sokaklara inmemeleri için onları dini, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmelidirler. 25 Haziran’da başlayacak Yaz Kur’an Kursları bu açıdan çok önemlidir. Okullarda pek edinemedikleri dini bilgilerden Kur’an kurslarında faydalanan öğrenciler, okullarına da manevi olarak daha güçlü şekilde başlarlar. Akademik başarılarını manevi başarıyla perçinleyen öğrencilerin yeni eğitim-öğretim döneminde daha aktif ve daha etkili olduğu görülecektir. Beyni ve ruhu güçlü bir öğrenci hem Rabbi, hem ailesi, hem öğretmenleri, hem de ülkesi için çok faydalı birey olacaklardır.”

SANAL ALEMDEN UZAKLAŞMA FIRSATI

Kur’an kurslarının sosyalleşme açısından da önem arz ettiğini belirten Sürücü, şöyle devam etti: “Tatillerde çocuğumuzun cep telefonu uygulamaları, bilgisayar oyunları, sosyal medya siteleri vasıtasıyla sosyallikten uzak şekilde monoton bir tatil geçmesinin önüne geçecektir Kur’an Kursları. Öğrenci, bu sayede kendi sınıfındaki öğrencilerin dışında yeni insanlarla tanışacak ve sosyalleşme süreci artarak devam edecektir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KURSLAR MANEVİ GÜÇ MERKEZİDİR

Kur’an kurslarının kişisel gelişimin önemli merkezlerinden birisi olduğunu belirten Aile Danışmanı Şeyda Betül Kılıç da, çocukların ve gençlerin dini değerlerini oluşturmaları adına bu merkezlerin iyi bir manevi yapı olduğunu söyledi. Kılıç, şunları kaydetti: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin zamanlarını doğru kullanabilme adına da böyle planlanmış eğitim odakları oluşturulması her açıdan yararlı olacaktır. Değerler insan hayatında çok önemlidir. Değerler olmazsa bir hayat içerisindeki zorluklarla mücadele ederken çoğu noktada zorlanırız, çocuklarımızın da zorlandığına şahit oluruz. Bu nedenle çocuklarımızı maddi ve manevi açıdan kendileri için değer olabilecek unsurları onlara tanıtmak, göstermek ve hayatta karşılaşabilecekleri her türlü güçlüğe karşı destek oluşturabilmek bütün aile ve ebeveynlerin en önemli görevlerindendir.”

KUR’AN’LA DOSTLUK FİLİZLENİR

Şeyda Betül Kılıç, şöyle devam etti: “Kur’an’la kurulan dostluğun çocukluk döneminde filizlendiğini düşünenlerdenim. Bu açıdan iyi yapılandırılmış, pedagojik usullere uyularak verilmiş Kur’an eğitim merkezleri çocuklarımız için hem farklılık oluşturacak hem de kendileriyle ilgili manevi bağlar kurmalarını sağlayacaktır. Çocuklarımıza model olabilmek çok ama çok önemli. Çocuklarımızı sadece belli bir kursa yönlendirip sonra da o kursta öğrendiklerinin yaşanılası olmadığına işaret eden tavır ve tutumlar sergilemek çocukların aldıkları eğitimi içselleştirememesine neden olacaktır. Bu nedenle Kur’an kursunda ne tür eğitimler verildiği takip edilmeli ve farklı usullerle desteklenmelidir. Mümkünse evin içerisinde bir pano belirleyip, çocuğun ‘öğrendim’ diye getirdiği bir bilgili örneğin haftanın sünnetini, haftanın duasını hep birlikte ailece gözden geçirmek ve içselleştirmek çocuğun o bilgiyi kendisine ait hissetmesi noktasında çok büyük ve destekleyici rol oynayacaktır.”

TEKNOLOJİDEN DE FAYDALANILMALI

Pedagog Ali Çankırılı ise, Hz. Ali’nin “Çocuğunuzu içinde bulunduğunuz zamana, çağa göre eğitin” söylemini hatırlatarak şunları söyledi: “Camilerimiz, özel eğitim kurumları ve belediyeler programlarına Kur’an öğretimini koyarken, mutlaka çocuğun oyun ihtiyacını karşılayacak ilgi çekici etkinlikler, yarışmalar, spor faaliyetleri de planlamalı. Bir hocaefendi, Kur’an kursu adına çocukları rahlelerin başına veya sıralara oturtarak Elifba ezberleterek Kur’an okumayı öğretmeyi amaçlıyorsa, çocukları camide zor tutabilir. Bunun için mutlaka işin içine oyun ihtiyacını karşılayacak etkinlikler de katmalıdır. Elifba dışında eğitici, manevi değerlere özendirici hikâyeler okumalı veya bir öğrenciye okutmalı, çizgi filmler izletmeli, yarışmalar düzenlemeli, velilerin onayıyla geziler düzenlemelidir. Teknoloji çağındaki çocuklara eğitim verirken teknolojiyi (bilgisayarı, projeksiyonu,  paket programları, interneti) kullanmak çok önemlidir. Artık oyun tarzında eğlendirici Elifba programları var.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23