• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu! Yaklaşık 2 milyarlık dev operasyon

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu! Yaklaşık 2 milyarlık dev operasyon

Terör örgütlerinin ve mafyanın korkulu rüyası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "1 milyar 785 milyon TL hesap hareketliliği bulunan 4 ayrı dolandırıcı suç örgütü üyesi 64 şüpheli yakalandı" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Antalya, Artvin, Adana ve Balıkesir merkezli 4 ayrı dolandırıcı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlar sonucu 64 şüpheli yakalanırken şüphelilerden 35’i tutuklandı, 29’u hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Yapılan çalışmalarda yakalanan şüphelilerin Antalya’da yeşil reçeteli ilaçları, sahte reçetelerle usulsüz sattıkları, Artvin’de cinsel içerikli ürün satan firmadan müşteri bilgilerini satın aldıkları ve kendilerini avukat, mali müşavir ve muhasebeci olarak tanıtarak "uzlaşı parası" talep edip vatandaşları dolandırdıkları, Adana’da "yardım" adı altında ücretsiz alışveriş kartları dağıttıkları kişilerin bilgilerini ele geçirerek toplam 343 vatandaşı dolandırdıkları, Balıkesir’de ise para karşılığı sahte engelli raporları düzenleyerek kamuyu zarara uğrattıkları tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu/uyarıcı madde imal ve ticareti, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarından haklarında soruşturma başlatıldı. Operasyonlar sonucu; ruhsatsız tabancalar ile çok sayıda sahte sağlık raporu, banka/kredi kartı, bilgisayar, telefon ve dijital materyal ele geçirildi. MASAK raporlarına istinaden yapılan incelemeler sonucu; şüphelilerin hesaplarında 1 milyar 785 milyon TL hesap hareketliliği tespit edildi. Şüphelilere ait; 402 adet banka hesabı, 18 adet kripto varlık hesabı, 5 adet araç ve 2 adet konut, sahte engelli raporu ile usulsüz olarak alınan 12 adet otomobile el konuldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adin

Bukadar sucdan İmamoğlu kurtulacaksa imamoglunu 70sene içerden CİKACAHİNİ sanetmem çünkü Adaletin kesdihi barmak acımaz İmamoğlu devlete kafa tuttu silkele benide göreyim adam seni oturmayacahin kadar silkeliyecek İmamoğlu. Sırada baban Hasan imamogluda var bekliyelim gorelim

hep operasyonlar batı iç anadolu akdeniz bölgesi

neden doğu güneydoğu karadenzi bölgesinde operasyon yapılmıyor doğu güneydoğuda kürler ve araplar karadenizde lazlar var diyemi az oralrdada yapın operasyo dikatimi cekti
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23