• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çinli şirket koronavirüsü 2 dakika içerisinde tespit eden tanı kiti üretecek

Yeniakit Publisher
2020-03-30 18:14:00 -
Çinli şirket koronavirüsü 2 dakika içerisinde tespit eden tanı kiti üretecek

Çinli teknoloji devi Huawei'den, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dev bir hamle geldi. Huawei, koronavirüsün sadece 2 dakika içerisinde tespit edilebilmesi için bir yapay zeka geliştirme çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, teknoloji şirketlerini de etkisi altına aldı. Pek çok şirket, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla farklı tedbirler uygulamaya başlarken, Çinli teknoloji devi Huawei'den dev bir hamle geldi. Huawei, koronavirüsü sadece 2 dakika içerisinde tespit edebilecek bir yapay zeka sistemi geliştirme çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Şirket taafından yapılan bir açıklamada geliştirecek olan yapay zekanın, daha önce "Darwinaı" adlı bir şirket tarafından geliştirilen ve akciğerlerde koronavirüsün zararlarını tespit edebilen yapay zekaya benzerlik gösterdiği belirtildi. Şirket yetkilileri, Koronavirüsün akciğerleri hedef aldığını ve akciğerlere verdiği zararların röntgenle görüntülenmesi sayesinde virüsün sadece iki dakika içerisinde tespit edilebileceğini söyledi.

"Henüz test aşamasında"

Öte yandan şirket yetkilileri, geliştirilecek olan yapay zekanın ilk olarak Filipinler'de çeşitli testlerden geçirildiğini ve yüzde 98 oranında doğru tespit sağladığını söyledi. Ancak, doğru tespit için koronavirüs hastalarınının akciğer röntgen görüntülerini ve verilerini kullanan sistemin, kesin tanı için henüz kullanılamadığını ve bir süre daha test aşamasından geçirileceği bildirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayal

Hani biz yapıyorduk?

gökhan çelik dr kbb eryaman hastanesi

dünyanın en güvenli test sonucu pcr yöntemidir ve tüm dünyada en çok pcr testi yapabilen 4. ülkeyiz .bilgi sahibi olmadan yorum yazmayın o antijen kitleri en fazla yüzde 70 80 dogruluk payı var
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23