• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çinli hackerlardan koronavirüsü araştıran kuruluşlara saldırı

Yeniakit Publisher
2020-05-14 01:31:00 - 2020-05-14 02:11:55
Çinli hackerlardan koronavirüsü araştıran kuruluşlara saldırı

ABD'li bazı güvenlik kurumları koronavirüs salgınını araştıran kuruluşların Çinli hackerlar tarafından saldırıya uğradığını iddia etti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı, Kovid-19 virüsü üzerinde aşı, tedavi veya test çalışmaları yapan araştırma merkezlerine uyarılarda bulundu.

Çin yönetimi ile bağlantılı olduğu düşünülen Çinli hackerların virüs konusunda araştırma yapan kurumları hedef aldığı belirtilen uyarıda, ABD'li kurumlardan verilerini korumak adına ekstra güvenlik önlemleri almaları ve potansiyel tehdidin farkında olmaları istendi.

FBI ayrıca potansiyel tehdit konusunda halkın farkındalığını artırmak için uyarı yayınladıklarını ve önümüzdeki günlerde ek teknik detayların açıklanacağını duyurdu.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Çin'in bu sektörleri hedef almasının ABD'nin Kovid-19 ile mücadelesini tehlike altına attığını bildirdi.

Açıklamada, “Bu duyuru, araştırma kuruluşları ve Amerikan halkı arasındaki farkındalığı artırmayı ve potansiyel hedeflere kaynak ve rehberlik sağlamayı amaçlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadra

Çin ile Her türlü Dış İlişkiler yendien hem de ciddi anlamda gözden geçirilmelidir. Uygur Müslüman Türkleri katl eden şu Lanet devlete hele hele bu Korona Virüs ten sonra Dünyanın dahi Başına Musibet olan devletle ilişkiler mutlaka Analiz Edilip bir neticeye varılmalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23