• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin'den skandal! Türkiye'ye yatırım yapan Uygur Türkü iş adamlarını tutukladı!

Yeniakit Publisher
2019-12-10 21:04:00 - 2019-12-10 21:09:14
Çin'den skandal! Türkiye'ye yatırım yapan Uygur Türkü iş adamlarını tutukladı!

Çin, Ankara Kızılcahamam’da bir sağlık merkezini inşa eden Doğu Türkistanlı iş adamları Rozi Haji Hemdul (43) ve Memet Hemdul’u (37) tutukladı.

Hemdul kardeşler 2017’de bir başka Doğu Türkistanlı iş ortakları vasıtasıyla Kızılcahamam’da sağlık merkezi yapımına başladı. Ancak, bu durumdan haberdar olan Çin yönetimi iki iş adamını tutuklayarak kamplara gönderdi. İki iş adamı iki yıldan fazladır hapiste tutuluyor.  

Uygur Türkleri'nin yurt dışına yatırım yapmasını istemiyorlar

Tutuklanan iş adamlarının küçük kardeşi Ömer Hemdul, Çin’in ekonomik durumu iyi olan Uygur Türklerinin dışarıya yatırım yapmasını istemediğini söyledi.  

"Abilerimin ailelerinden haber alamıyorum"

Abilerinden haber alamadığını belirten Hemdul, “Büyük abimin 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duydum. Küçük abimin kaç yıl ceza aldığını bilmiyorum. Onların ailelerinden haber alamıyorum.” diye konuştu. 

BM'den yardım istedi

İngiltere’den avukat tutan Ömer, abilerinin serbest bırakılması için mücadele edeceğini ifade ederek Birleşmiş Milletler’den yardım istedi.  

Uygur Türkleri haksız here kamplarda tutuluyor

Çin’de hukuk olmadığını söyleyen Ömer, Doğu Türkistanlıların haksız yere tutuklandığını ve kamplara gönderildiğini aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaynak: Haksöz Haber

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

müslüman

Allahu teala belasını versin bu çinin.bize de firaset basiret hidayet versin.amin

Tr.

Doğu Türkistan/Uygur Türkleri yüzünden Çin ile Türkiyenin arasını açmaya çok çalışılıyor.Hadi hayırlısı...Arkasında Amerikanın olma ihtimali çok yüksek...Türkiyenin Asyaya/Şanghay'a yönelip eksen değiştirmesini istemiyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23