• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin'de ameliyata giren hastanın böbreği kayboldu

Yeniakit Publisher
2016-05-05 10:25:00 -
Çin'de ameliyata giren hastanın böbreği kayboldu

Çin'de bir hastanın, ameliyat sonrası sağ böbreğinin yerinde olmadığı fark edildi. Doktorlar ise böbreğin "kendiliğinden yok olduğunu" ileri sürdü.

Çin'de bir çiftçi, ameliyat olduktan sonra, sorunu olmayan sağ böbreğinin yerinde olmadığını öğrendi.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ülkenin doğusundaki Ciangsu eyaletinde geçen yıl meydana gelen olayda, Liu Yongvey adlı çiftçi, yaşadığı bir trafik kazasında göğsünde oluşan kırık ve yaralanmadan dolayı eyaletteki bir hastanede göğüs ameliyatı oldu.

Ameliyatın sonrası Liu, tedavisi kapsamında Anhui eyaletindeki başka bir hastaneye gittiğinde yapılan kontrolde sağ böbreğinin yerinde olmadığını öğrendi.

Farklı üç hastanede de yaptırdığı kontrollerde aynı sonuçla karşılaşınca Liu'nun ilk ameliyat olduğu hastaneye durumu anlattığı ancak doktorların kendisine böbreğin "kendiliğinden yok olduğunu" söylediğini aktardı.

İlgili hastanenin raporlarına göre de, şahsın organlarının tekrar doğru pozisyonuna yerleştirilmesi amacıyla yapılan ameliyatta sağ böbreğin yerinden alındığı ancak zarar görmediğinin belirlenmesi üzerine geri konulduğu savunuluyor. Ameliyatı yapan doktor da böbreği yerine koyduğunu iddia ediyor.

Yaşadığı garip olay karşısında polise başvuran Liu, şu ana kadar bir sonuç alamazken, böbreğinin kayıp olduğunun öğrenen diğer hastaneler de Liu'yu tedavi etmeyi reddediyor.

Böbrek skandalının odağındaki hastane ve ameliyatı yapan doktorla ilgili soruşturma devam ediyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23