Çikolatalı çatlak kurabiye tarifi, çatlak kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu kurabiyelerin tadı bir ayrı güzel. Özellikle görüntüsü farklı olan kurabiyeler, misafirlere görsel bir şölen oluştururken, yapan kişi için de kurtarıcı oluyor. Çikolatalı çatlak kurabiye tarifi de bu tariflerden biri. Yapması hem zevkli hemde basit bir kurabiye! İşte lezzetinden çatlayan kurabiye...
Çikolatalı çatlak kurabiye tarifi, çatlak kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu kurabiyelerin tadı bir ayrı güzel. Özellikle görüntüsü farklı olan kurabiyeler, misafirlere görsel bir şölen oluştururken, yapan kişi için de kurtarıcı oluyor. Çikolatalı çatlak kurabiye tarifi de bu tariflerden biri. Yapması hem zevkli hemde basit bir kurabiye! İşte lezzetinden çatlayan kurabiye...
Kurabiye hamuru yapmanın en çönemli noktalarından biri, malzemelerin oda ısısında ve unun yavaş bir şekilde tarife dahil edilmesi gerekir. Yumuşak hamurlar her zaman için daha iyi sonuç verecektir. İlk etapta elinize hamurun yapışması çok doğal. Ortalama 8-10 dakika kadar yoğurulan hamur, özdeşleşeceği için güzel bir kıvam alacak ve elinizden ayrılacaktır.
Bu nedenle hamuru kısım kısım yoğurup, unu yavaş eklemekte fayda vardır.
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzerini kaplamak için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
Öncelikle yumurtayı ve şekeri derin bir kaseye alın ve iyice karıştırın.
Ardından bütün malzemeleri ilave edip yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru dolapta 2 saat kadar dinlendirin.
Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın ve fazlasını alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
Şimdiden afiyet olsun...
Bu tarifler dikkatinizi çekebilir;